Ordfører i Røros, Isak Veierud Busch (Ap), har i høst vært i pappapermisjon, og har overlatt klubba og ansvaret til varaordfører Christian Elgaaen (SV).

Det har ikke vært et rolig og bekymringsløst vikariat, og spesielt innenfor samferdselsområdet har utfordringene vært store.

Først og fremst er det regulariteten ved Røros Flyplass som har vekt bekymring. Operatøren på "Rørosruta", Air Leap, har ikke klart samfunnsoppdraget sitt, ved rett og slett ikke klare å håndtere fulle fly ved vinterføre og vær.

Passasjerer med gyldig billett har flere ganger opplevd å bli nektet ombordstigning, selv om flyet har hatt plass.

Flyselskapet sier dette skyldes tekniske utfordringer i forbindelse med vinterflyving.

Nå har Air Leap satt inn et større fly for å kunne håndtere rørosvinteren, men også dette flyet hadde problemer under sin første flyving - noe som resulterte i kansellert avgang.

I tillegg til fly, så har også busstilbudet mellom Røros og Trondheim vært en sak rørosordføreren har brukt mye tid på de siste månedene.

Her har det i tillegg til stadig debatt rundt gjennomgående ruter også vært utfordringer med stengte toaletter. Busselskapet har rett og slett ikke villet tilby toalettmuligheter til sine reisende mellom Bergstaden og trønderhovedstaden.

Ordfører Isak Veierud Busch skryter av vikaren sin og mener Elgaaen har gjort en god jobb, selv om de færreste samferdselsproblemene ser ut til å være løst.

Selv om koronasituasjonen fremdeles herjer og Røros er trøndelags eneste kommune med skyhøye østlandspriser på strøm, så sier Busch at samferdsel er den saken som ligger øverst i bunken ved inngangen til det nye året.

Hør radioinnslaget med Isak her: