Kommunedirektør i Røros, Kjersti Forbord Jensås, sier kommunen gikk til anmeldelse av flyselskapet mandag kveld, etter at Røros kommune 19. november fikk en bekymringsmelding fra Røros hotell når det gjaldt mannskapet på Air Leap. Bekymringen omhandlet hvorvidt mannskapet fra Air Leap overholdt forskriften med karantene- og testbestemmelser. Kommuneoverlegen ringte Air Leap fredag 20.november, og fikk en tydelig forståelse av at selskapet ikke fulgte Covid-19-forskriftens bestemmelser for grensekryssing, og at de ikke hadde kunnskap om hvilke nasjonale bestemmelser som gjelder.

Tirsdag ettermiddag kom en pressemelding fra Røros kommune der de redegjør for situasjonen.

Forbord Jensås sier at det ikke er en hyggelig situasjon man nå har kommet opp i.

Artikkelen fortsetter lenger ned på siden

Politiet skriver i en pressemelding mandag kveld at Air Leap nå har fremlagt ny dokumentasjon for politi og kommuneoverlegen i Røros. Helsevesenet som har tatt de nye vurderingene, og funnet at flyselskapet nå følger de vilkår for å fly i Norge.

– Saken der Air Leap ble anmeldt til politiet for brudd på Covid19-forskriften er fortsatt under etterforskning selv om flyselskapet gjenopptar sine flygninger. Politiet ser alvorlig på brudd på Covid19-forskriften, da det kan medføre en potensiell spredning av viruset, heter det i meldingen.