- Det er nesten 3000 elever og ha en plan for det er krevende. Den ville involvert foreldre og det å koordinere det til i morgen er umulig, sier direktør for rutetilbud og infrastruktur i AtB Harald Storrønning til Nea Radio.

Taxisjåførene krever bedre betalt for å kjøre skolebarn som har krav på tilrettelagt skoleskyss. Nå har taxisjåførene i Sør-Trøndelag bestemt å innføre kjørenekt fra torsdag klokken 12 – dersom de ikke får innfridd kravene sine.

Taxisjåfører i Steinkjer, Verdal og Inderøy varslet det samme tidligere i går. Taxisjåførene reagerer på toårskontrakten som nettopp er inngått mellom Trøndertaxi og Trøndelag fylkeskommune, via Atb.

- Vår plan og plan b er jo at Trøndertaxi skal sørge for at dette blir kjørt, fortsetter Storrønning.

Ikke sosial dumping

Storrønning stiller seg uforstående til at AtB bedriver sosial dumping.

- Det stiller jeg meg uforstående til i forhold til det forarbeidet som er gjort med involvering som vi har hatt av både drosjeselskap og næringa forøvrig. Det har vært et solid stykke arbeid som har vært gjort i forkant av anbudskonkurransen og har vært forutsigbart for de som har levert pris, sier Storrønning.

AtB og Storrønning skal i et møte med ledelsen i Trøndertaxi klokken 14:00 i dag for å diskutere saken.

- Det vi ser er at det er få eller ingen avvik på kjøring per i dag som vi er veldig fornøyd med siden det har vært det viktigste. Så tar vi det derfra når det gjelder morgendagen, sier han.