Som så mange andre idrettsarrangement, er også tredagersløpet Hardhaus rammet av koronasituasjonen.

Men i motsetning til mange andre stevner og arrangement, så velger gjengen bak Hardhaus å arrangere løpet - om enn noe amputert sammenlignet med de siste årene.

Usikkert

– Vi har hatt mange måneder med tvil og spekulering på hva vil skal gjøre. Da dette startet i mars så tenkte vi at det ville gå over til slutten av juli. Men så oppdaget vi at det drøyde og folk begynte å avlyse arrangement til sommeren. Det sier lederen og initiativtakeren til løpet, Lars Ingmar Nyhus, som sier de ikke har vurdert å avlyse Hardhaus.

– Så lenge det har vært muligheter å arrangere, så har vi jobbet mot det målet, sier han.

Derfor blir sommerens utgave av løpet redusert til "Riasten Rundt", 25. juli.

Restriksjoner

Nyhus sier at smittevernrestriksjoner per i dag ikke åpner for fler enn 200 deltagere. Siden påmeldingen åpnet forrige uke, er de fleste plassene nå booket.

Virussituasjonen setter også en stopper for fellesstart med store puljer. Det vil derfor bli mindre startgrupper i hver fellesstart slik at man opprettholder kravet om en meters avstand.

Tar deler av arrangementet til sentrum

Nytt av året er at det arrangeres Hardhausbankett med Hardhausquiz på Kaffekråa i Ålen lørdag kveld. Her vil det bli matservering, quiz, underholdning og pub.

Alle deltagere vil få årets medalje, samt premiering for pallplasseringer og 4.- 5. plasser i utvalgte klasser. Utdeling av vandrepokalen for Riasten Rundt, går også som vanlig.

Hør intervju med Lars Ingmar Nyhus her: