Mens de to første dagene av årets Hardhaus var preget av tropevarme, så kom sommerregnet på finaleetappen søndag. Men selv om det gikk noen skurer så var temperaturen på godt over 20 grader og alle deltagerne Nea Radio snakket med, syntes regnet bare gjorde godt.

Som i fjor, så var det hjemmefavoritten Vegard Sivertsgård som vant herreklassen med solid margin. Han startet siste etappen 7,36 minutter foran nestemann, Ole Leirvik fra Namdal Løpeklubb.

Vegard, som opprinnelig er skiløper og skal snart gyve løs på sin første sesong som senior, ledet løpet hele helga og var storfavoritt da starten på siste etappe gikk søndag. Og da mellomtidene begynte å komme inn, var det snart klart at bare et uhell kunne ta fra Sivertsgård seieren:

I dameklassen var det mer spenning om seieren og det var kun fire minutter som skilte de to beste. Men også her var det lederen, Victoria Sørgjerd fra Leinstrand IL, som holdt unna og kunne løpe de 25 siste metrene med laurbærkransen om halsen. Også hun er et av Trøndelags store skiløpertalent:

10 år gamle Peder Bakken Grindstad kan skrive fullført på alle tre distansene i helga, mens kameraten Mattis Mortensson, som er året yngre, stod over søndagens etappe. De var begge enige i at Hardhaus er et fint arrangement:

Jo Aunøien fra Støren er arbeidskollega med Hardhaus-general Lars Ingmar Nyhus, og han var tidlig ute med å melde seg på kraftprøven. Det var en dyktig sliten Hardhaus som slo av en prat med Nea Radio like etter målgang:

Ruth Sandring fra Team OCR Norway hadde lest om Hardhaus på Instagram og angret ikke på at hun tok turen til Ålen i helga. Hun driver med en annen hardhaussport - OCR - som er hinderløp i terreng:

Hånd i hånd over målstreken og påfølgende kyss. Slik feiret og markerte samboerparet Gerd Johanne Hestnes og Marcus Schei Wiseth at de fullførte årets Hardhaus. Det vil si, Gerd Johanne løp kun søndagens etappe. Begge skryter uhemmet av arrangementet og lover allerede å være tilbake neste sommer - og da sammen med flere kamerater:

Resultater finner du her

http://hardhausmerket.no/resultatservice-hardhaus-2018/