Det nærmer seg den 31. utgaven av Femundløpet.

Fredag 31. januar kl 11.00 kjører første hundespann ut fra start i Kjerkgata på Røros. Nytt av året er en ny klasse, F200 som i likhet med juniorklassen har målgang i Trysil.

De fleste sier ja

For å kunne avvikle et så arealkrevende arrangement som Femundløpet, så er det mange velvillige grunneiere som stiller sine arealer til disposisjon. Faktisk så mange at daglig leder for Femundløpet, Jon Anders Kokkvoll, ikke er helt sikker på hvor mange det er.

– Det er haugevis, over hundre private grunneiere som vi har et veldig godt samarbeid med, sier Kokkvoll og innrømmer at arrangementet er avhengig av velvilje fra disse. Det er kun en grunneier som ikke vil ha hundeløypa på eiendommen sin.

– Vi har en på strekningen opp mot Orkelbogen. 564 meter som vi kunne tenkt oss å kjøre over, men som vedkommende sier nei til på grunn av noe internt i bygda som egentlig ikke angår oss.

Stor mediedekning

Årets utgave av Femundløpet er en del av det som kalles Aker BioMarine Qrill Pet Arctic World Series (QPAWS). Dette er verdens første offisielle internasjonale mesterskap for hundekjøring og Femundløpet er eneste norske og europeiske løp på lista.

Dette medfører stor internasjonal mediedekning på helt nye digitale plattformer og internasjonal TV,. Løpet vil nå ut til et større publikum enn noen gang og målet for satsingen er å bringe spenningen, gleden og prestasjonene fra de mest eksotiske arktiske hundesledeløpene til et verdensomspennende publikum.

Hør intervju med Jon Anders Kokkvoll her: