Nea radio

Juniorene i Femundløpet gikk i år i mål i Trysil, og Jan Tore Olsen fra Alta gikk i mål til en førsteplass klokken 15.45. Dermed tok han også NM-gull.

– Det har gått fint med fine spor. Hundene ville gå fort, så da gikk det fort, sier Olsen til Femundløpets reporter på stadion.

Med imponerende fart i spannet gjennom hele løpet var det aldri noen tvil om hvem det var som ledet an. - Jeg fikk egentlig trua på at dette skulle gå allerede etter første etappe, forteller unggutten fra Alta med et bredt smil etter å ha mottatt gratulasjonene ved målseilet.

Helt hekta

Jan Tore Olsen har en stor kennel med over 70 hunder sammen med noen venner. Han kommer ikke fra noen hundekjørerfamilie, men har blitt hekta på sporten helt på egenhånd. Han har avla og kjøpt hunder og har store ambisjoner om å bygge seg opp et godt spann. - Ja, jeg satser ja, svarer den ferske NM-vinneren. Olsen brukte rett i underkant av 35 timer på de tjue milene etter omstarten i Narjordet. 12 av disse timene var hvile. Olsen kjørte raskest på samtlige etapper. Det er første gang han kjørte Femundløpet.

Lokalt sølv

Truls Tollefsen fra Engerdal hadde allerede en sølvmedalje fra Femundløpet i fjor i baklomma, og hadde nok et håp om å rykke enda en plass høyere på pallen i år. Han har lagt ned en enorm innsats med hundene sine, kjørte et godt løp, og ble nummer to også i år. Truls kom i mål en time og ti minutter bak vinneren.

Positivt overrasket

Helene Backen vant bronsemedaljen i juniorklassen. Hun kjørte hundene til ringreven Yngve Fagerli på en flott måte og kom i mål med seks lett galopperende, flotte hunder. Hun roste hundene sine under målseilet. - Jeg ble veldig positivt overraska over hvor godt de gikk, og at de bare fortsatte å gå kjempebra hele veien, forteller en tydelig fornøyd Backen. Hun har vært med å trene hund det siste året sammen med Yngve, men er klar på at hun kommer til å dukke opp på startstreken igjen.

De som ligger først i løypa i F650-klassen befinner seg nå mellom sjekkpunkt Trysil og Drevsjø. Først ut fra sjekkpunkt Trysil var Thomas Wærner, etterfulgt av Lars Monsen og Niklas Rogne. De har forventet målgang mandag ettermiddag.

De som ligger først i F450-klassen befinner seg nå på sjekkpunkt Søvollen. Ola Brennodden Sunde var først inn til sjekkpunktet, etterfulgt av Per Morten Brennodden og Isabell Nykmark Baumann. De første i F450-klassen er forventet i mål sent søndag kveld.