– Vi synes det er for «gæli» at lokalene her skal stå tomme midt i turistsesongen, derfor drar vi i gang et opplegg her nå, forteller Ingulf Galåen fra Galåvolden gård.

Tirsdag klokken 12 åpner dørene i Reiselivets hus. Da har det nemlig dukket opp en popup-butikk der, hvor man kan kjøpe mat og drikke fra Galåvolden Gård, Moseng Gård, Kalsa Gårdsbakeri, Stensaas Reinsdyrslakteri, Fjellurt, Dyrk Mølle og Eggen Gardsysteri.

– Alle har vi flere varer enn bestselgerne som finnes hos vanlige dagligvarebutikker, så her blir det et mye bredere utvalg, og det blir et supplement til utvalget som finnes i vanlige butikker, sier Galåen.

Produsentene selv bak disken

Bak disken er produsentene selv som vil stå.

– Vi skal dele på det sammen med noen av aksjonærene i det nye selskapet Rørosmat'n. Så det er et rent dugnadsopplegg nå i sommer, forteller Galåen.

Til høsten vil lokalet bli brukt til det nye lokalmatkonseptet Rørosmat'n, som Niklas Sandbakken skal lede.

– Når det ble slik at Rørosmat'n ikke kommer i gang før til høsten, så fant noen av oss, som er med i det nye selskapet, ut at vi skulle ordne litt dugnadsopplegg nå i sommer.

Varierende servering

I tillegg til salg av ulike lokale mat- og drikkevarer, vil det også bli servering av mat, slik at man kan sette seg ned inne i lokalet.

– Det blir et helt enkelt opplegg med kaffe og lemse og lignende til vanlig, og når de ulike produsentene er her, så vil de servere noe fra sine produkter, sier Galåen og fortsetter:

– Så det kan være at det blir servert reinsdyrburger en dag, at Dyrk Mølle serverer byggrynssalat når de er her og vi vil stå her med kuleis en dag. Så det vil være et litt varierende tilbud fra dag til dag.

Butikken vil ha åpent mandag til fredag fra klokken 10-17, og lørdager fra 10-15, helt frem til 11. august.

Hør intervjuet med Ingulf Galåen her: