Tidligere i vår gikk flere av eierne i Rørosmat sammen om å etablere ett nytt selskap som skal tilby lokale mat- og drikkeopplevelser fra Rørostraktene – i Røros. Niklas Sandbakken er nå ansatt som daglig leder.

– Vi ønsker å etablere et supplerende og forsterkende tilbud som viser og tilbyr de produktene man ikke får kjøpt i etablerte butikker, sier Sandbakken i ei pressemelding.

28-åringen har erfaring fra både mat- og drikke, og har vokst opp på Røros. Etter studier og jobb i Stavanger overtok han som daglig leder ved Vertshuset Røros i februar i fjor. Nå skal han altså lede det nye lokalmatkonseptet, et konsept som fremdeles arbeides med.

– Vi ønsker å være en aktør som kan bidra til å løfte kunnskap rundt de råvarene regionen har, bruken av de og historien. Vi skal utelukkende tilby norsk mat og selvsagt i all hovedsak mat fra «Rørostraktene», så vi legger opp til et tett samarbeid med regionens produsenter og Rørosmat. Ønsket er å gjøre dette på en slik måte at det kan stimulere til økt verdiskaping for alle som satser på lokal mat og drikke i regionen», forteller Sandbakken. Ønsket er å åpne i løpet av høsten 2018.