- Meget solid første kast vertfall. Var varmt ute på banen der, så kokte ganske godt i hodet og kroppen allerede etter det første kastet. Resten av konkurransen ble så som så, men veldig fornøyd med et veldig rolig åpningskast som gikk over all forventning.

Det sier sølvmedaljevinner i slegge fra OL i Tokyo, Eivind Henriksen. Lørdag ble en rekke nye banerekorder på Øverlands Minde satt, når norgeseliten i friidrett tok turen til Stjørdal for NM i Friidrett.

Henriksen satte selv ny banerekord på Øverlands Minde, når han i sitt første kast for dagen kastet 80,17 meter. Med det smadret Henriksen den gamle banerekorden til Anders Halvorsen på 63,60 meter, en rekord som ble satt 24. juli 1993.

- Det kan fort hende det, om man ikke arrangerer et elitestevne med verdenseliten, for da ryker den nok fort. Men den kan nok stå lenge den, sier Henriksen, på spørsmål om han tror det vil ta nær 30 nye år før banerekorden igjen blir slått.

LES OGSÅ:Markering etter terroren i Oslo: - Vi skal heie på mangfoldet

Skryter av Stjørdal og publikum

Ingen av de andre utøverne var i nærheten av å true Henriksens kast i første forsøk i lørdagens sleggekonkurranse. Henriksen selv sier han ikke trodde ikke kastet i første forsøk først var så langt som det var.

- Hadde det ikke vært for de (publikum journ.anm), hadde jeg ikke visst at førstekastet var så langt, da det var vanskelig å se strekene der ute.

Det sier den nybakte norgesmesteren, som samtidig skryter av publikum på Stjørdal. Henriksen sier samtidig at han trivdes godt på den nylig oppgraderte friidrettsarenaen på Stjørdal.

- Liker at det er litt skog rundt, det gjør det litt koselig, så er veldig fornøyd med banen.

Henriksen retter nå fokuset videre på sesongens store mål, VM i Oregon i USA, som arrangeres 15-24. juli. Sølvmedaljevinneren fra sist OL, håper nå å bygge videre på den gode formen, og sier han har et stort mål om medalje i det kommende mesterskapet.

- Tar jeg medalje er jeg veldig fornøyd vertfall, sier Henriksen videre.

Hør hele intervjuet med Henriksen i lydfilen under.