- Vi har invitert alle de utøverne fra Stjørdal som har kvalifisert seg til å delta i NM i Friidrett nå til helgen. Vi er superstolte over å ha utøvere som skal være med å konkurrere i norgestoppen, og det blir artig å heie ekstra på dem. Da ønsket vi å vise de, at det kommer vi til å gjøre.

Det sier ordfører på Stjørdal, Eli Arnstad. Mandag ettermiddag inviterte hun en rekke lokale utøvere til rådhuset på pizza, for å vise kommunens støtte i forkant av NM.

- For vår del er det noe med å sende med de litt inspirasjon, og la de vite at vi lokale heier på de, og håper det blir en kjempe helg for de!

Fredag går startskuddet for NM i Friidrett på Stjørdal. Arnstad påpeker at det er en oppgradert stadion som venter de mange utøverne og publikummet som kommer.

- Det er viktig for oss. Det er den store friidrettsarenaen vi har. Vi har investert i bane og det nye tribuneannlegg, som gjør at det skal bli en permanent forbedret tilstand på Øverlands Minde.

Folkefest

Arnstad sier Stjørdal har rike friidrettstradisjoner, i tillegg til at kommunen har en rekke utøvere som kan hevde seg høyt på resultatlisten. Hun håper derfor så mange som mulig tar turen til Stjørdal disse tre dagene.

- NM fører friidrettsfolk til Stjørdal, og gir grunnlag for en folkefest som jeg håper så mange som mulig tar seg tid til å være med på. Det blir godvær, kanskje norske rekorder og det blir historie som skapes.

- Da kan det tenkes at man får sett en ny norsk rekord. Vi har blant de beste stavhopperne i Europa, og dem får du oppleve på Øverlands Minde, sier en stolt Eli Arnstad videre, som gleder seg stort til NM.

Hør hele intervjuet med Eli Arnstad i lydfilen under. Programleder Knut Inge Seem i studio.