NM i friidrett 2022 gikk av stabelen fredag formiddag og blir for første gang siden 1989 arrangert i Stjørdal, på fotball- og friidrettsanlegget Øverlands Minde. Stjørdalsjenta Stine Grong Ruud har nylig løpt første kvalifiseringsrunde i klassen 100 meter kvinner senior og synes det er veldig gøy å få konkurrere på hjemmebane.

- Det er kjempeartig, og så er det første gangen jeg deltar i NM på hjemmebane. Både familie og venner er her for å se på og det er stor stas.

Ruud har foreløpig kvalifisert seg til semifinale, som skal gå kl. 15:55 fredag ettermiddag. På søndag skal hun delta i klassen 100 meter hekk kvinner senior, og der skal hun konkurrere mot søstera si, Elise Grong Ruud. Hun oppfordrer alle i Stjørdal og omegn om å ta turen i løpet av helga, for her er det mye idrett å oppleve.

Været er jo heller ikke til å klage på i helga, men Katarina Sederholm Hoff, leder av hovedkomiteen for NM i friidrett, er litt bekymret for om varmen kan bli et problem for utøverne.

- Ønskeværet er egentlig ikke sol og det har flere årsaker. Varmen kan gjøre det problematisk for utøverne å prestere, samtidig som publikum gjerne drar på stranda fremfor å komme hit. Publikum er viktig for stemningen og utøvernes prestasjon.

Hoff mener, til tross for været, at det finnes mulighet for nye norgesrekorder.

- Det er flere utøvere, kanskje en fire-fem stykker, som har mulighet til å ta nye rekorder. Pål Haugen Lillefosse og Sondre Guttormsen i spyd senior menn er noen av mine favoritter.