Tom Dent er klar som ny hovedtrener for Stjørdals-Blink. Han er naturligvis en viktig brikke med tanke på hva klubben foretar seg på overgangsmarkedet i løpet av de siste dagene av vinduet.

- Vi har jobbet lenge med spillere, og jobber fortsatt. Vi snakker med Tom, og han er oppdatert på hva vi holder på med. Han overtar i januar, men enn så lenge er det Vikvang som er hovedtrener, sier sportslig ansvarlig for toppfotballsatsinga til Stjørdals-Blink, Petter Holltrø.

Lillebo mener klubben skulle hatt inn forsterkninger

Stjørdals-Blink fikk til tider kjørt seg ordentlig mot HamKam på mandag. Det var utvilsomt flere spillere som bar preg av tung kampbelastning. Nå ønsker klubben å få inn noen spillere før overgangsvinduet stenger på mandag.

- Vi har jo egentlig spillere, men vi har hatt en del skader. Så ideelt sett skulle vi kanskje hatt inn et par spiller i hvert fall, men vi henter ikke bare for å hente heller. Vi må treffe litt, så det blir spennende å se hva guttene på stadion hoster opp, sa Mats Lillebo etter mandagens kamp.

Toppscorer Mats Lillebo ser gjerne at det kommer inn noen nye spillere før overgangsfristen. Foto: Per-Erik Ofstad

Stor belastning på enkeltspillere

- Han har nok rett i at det er en litt tynn stall, svarer hovedtrener Roar Vikvang.

- Nå er vi litt tynne på grunn av at en del sentrale spillere er ute med skade. Joachim Olufsen og Fredrik Vinje har vært ute, og Simen Sandmæl er litt halvveis. Dette gjør at en del spillere må spille mange nitti-minuttere. Når vi har tre kamper på ei uke så blir det tøft, og spesielt når to av kampene innebærer lange bussturer, sa Vikvang.

I tillegg er Nicklas Frenderup som har vært en av ligaens beste målvakter ute.

- Han er rett og slett syk. Så han håper vi blir frisk, så han får i seg mat og kommer seg tilbake på trening igjen. Men, Johansson har kommet inn og levert solid, så vi har jo to meget gode keepere, sier Vikvang.

- Kan det komme noen spillere inn i løpet av de neste dagene?

- Det kan det gjøre. Vi jobber litt med saken, så får vi se. Vi skulle gjerne hatt inn noen spillere til så vi får litt større bredde. Ikke minst med tanke på skadesituasjonen i troppen. Det er ei uke igjen, og forhåpentligvis kan vi ha noen klare allerede til neste kamp mot Lillestrøm, sa Vikvang etter kampen mot HamKam.

Henter offensiv spiller fra Rosenborg Torsdag kveld ble angrepsspilleren Franklin Nyenetue klar for klubben. Spilleren returnerer etter flere år i Rosenborgs akademi. Nyenetue scoret 16 mål i fjor da Rosenborg 2 rykket opp til Postnord-ligaen, han har også vært i kamptroppen for Rosenborgs A-lag.

Jobber med flere -Vi jobber med spillere som kan gjøre oss bedre. Vi jobber med flere scenarioer, så det er vanskelig å gå inn på akkurat hvor vi ønsker forsterke oss, sier Holltrø.

- Ønsker dere å hente spillere som går rett inn i elleveren, eller er det bredden i troppen dere ønsker å styrke?

- Begge deler. Både førstelaget og bredden i troppen, svarer Holltrø.

Kan bli aktuelt å se mot Norges beste lag

Tom Dent kommer til Blink i januar fra Norges mest suksessrike lag for øyeblikket, Bodø/Glimt. Holltrø utelukker ikke at det for eksempel kan bli aktuelt å hente lovende spillere derfra på lån.

- Det er mye opp til både dem og oss. Det kan være noen spillere der, men det vet vi ikke helt enda. Det vil kanskje bli enda mer aktuelt til neste år, når Dent har fått kommet hit, sier Holltrø.

Tom Dent har noen tanker om hvilke spillere han ønsker inn i troppen som han skal lede fra januar. Foto: Knut Erlend Jegersen/Stjørdals-Blink

Iver Westerlund vender trolig tilbake

- Han er stjørdaling og ung, og vi ønsker å ha hjem unge stjørdalinger som kan være gode nok for det nivået her. Han vil først og fremst bli en utfordrer. Vi kan ikke forvente at det er han som skal komme inn og bære børa for oss i OBOS-ligaen, men han har vært en god fotballspiller over tid. Han har det helt sikkert i seg at han kan ta nivået i OBOS, hvis han får litt tid på seg, sier Vikvang.

Har ikke bedt om kantspiller fra Odd

Trønder-Avisa har tidligere skrevet at Bustgaard Larsen fra Odd skal være aktuell for et lån til klubben, men Vikvang sier han ikke har kjennskap til spilleren.

- Nei, han har jeg ingen kjennskap til. Der har jeg ingen kommentar. Det er sportslig som jobber med spillere, og det er ikke en spiller som jeg har noen kjennskap til, eller har bedt om, forteller Vikvang.

Får en annerledes rolle i spillerlogistikken

Vikvang er snart ferdig i jobben som hovedtrener for laget. Det påvirker hans rolle i klubbens spillerlogistikk.

- Jeg legger meg ikke så mye borti akkurat det nå, siden det nærmer seg slutten for min del. Men, jeg tror det er viktig er å få inn spillere som det kan være et langtidsperspektiv på. Slik får man muligheten til å bygge en enda sterkere stall for Stjørdals-Blink i OBOS-ligaen neste år. Jeg tror det er viktig. En ting er å få inn folk nå så man har litt flere å spille på, men vi vil helst ha noen som kan være her litt lengre enn to måneder, sier Vikvang.

Roar Vikvang får en annerledes rolle med tanke på spillerlogistikk når han er på veg ut av klubben. Torsdag hadde han første dag på jobb for Rosenborg. Foto: Knut Erlend Jegersen

- Og ingen spillere er på veg ut?

Det er ingen som kommer til å forlate Stjørdals-Blink i det vinduet her, svarer den avtroppende hovedtreneren kontant.