Det var Bladet som først omtalte saken torsdag formiddag.

Dermed tar Dent over jobben etter Roar Vikvang som har sin første arbeidsdag som sjef for SalMar Akademiet hos Rosenborg torsdag. Vikvang skal likevel lede laget ut årets sesong.

– Jeg ser virkelig frem til å begynne, og jeg er glad for at jeg får denne muligheten. Men frem til januar skal jeg holde meg unna og la spillere og trenerstab konsentrere seg om resten av sesongen, sier Dent til Bladet.

Han er ingen ukjent mann i fotballmiljøet i Stjørdal. I 2016-sesongen var Dent assistenttrener i Stjørdals-Blink. Først under Gary Hogan som måtte forlate klubben på høsten, og senere under Nils Petter Austad som tok over. Sesongen endte til slutt med nedrykk til 3.-divisjon.

Gammel kjenning: I 2016-sesongen var Dent assistenttrener i Stjørdals-Blink. Nå kommer han tilbake som hovedtrener Foto: Knut Erlend Jegersen/Stjørdals-Blink

29-åringen dro videre til Bodø/Glimt og har jobbet i akademiet til eliteserieklubben de siste fire årene. De to første årene som ren spillerutvikler, før han også har hatt ansvaret for bodølagets andrelag i 3.-divisjon de siste to årene.

Tom Dent aksepterte kontraktforslaget til Stjørdals-Blink tirsdag kveld og blir rødtrøyenes trener ut 2024-sesongen. Dermed blir ansettelsen offentliggjort bare dager før overgangsvinduet stenger. Han er en del av teamet som jobber med å hente inn forsterkninger før vinduet er omme.