Det var et meget høyt press fra hjemmelaget i åpninga. Blink slet med å henge med i svingene og Vikvang etterlyste bevegelse foran ballfører. HamKam hadde tre skudd på mål før fem minutter var spilt. Blink måtte ligge i ramma, og man satt med en følelse av at forsvaret ikke kunne stå imot dette presset særlig lenge.

Ble for mye Etter 17 minutter med intensivt kjør fra hjemmelaget klarte ikke Blink lengre å stå imot. Et av uendelige mange innlegg fra HamKam ble dårlig klarert av kaptein Vegard Fiske, og kapteinen på motsatt lag, Steinar Strømnes, satte inn en scoring fra 7 meter.

Nydelig scoring Etter litt over halvtimen spilt på Briskeby utlignet Blink ved Ole Kristian Rødahl. Kanskje ikke helt fortjent etter banespillet, men det brydde Vikvangs mannskap seg lite om. Scoringen kom etter ei nydelig crosspasning til Stokke, som sendte ballen videre til en løpsvillig Jatta på overlapp. Sistnevnte slo inn, og ballen havnet til slutt til Rødahl på bakerste som satte inn utligningen.

Sto og vippet en periode Andreomgang startet forholdsvis åpent. Begge lag hadde sjanser til å ta ledelsen, uten at de var i stand til å omsette dem. Blink var farlige på sin høyreside et par ganger, mens nyervervede Nouri på høyrebacken for HamKam hadde bedre kontroll på venstresida til Blink etter han ble kjørt karusell med på utligninga.

Ny ledelse for hjemmelaget Etter 76 minutter dukket HamKams kaptein nok en gang opp i bortelagets boks. Denne gangen på corner, men utfallet ble som i førsteomgang - mål for Strømnes. Det var ikke ufortjent, for HamKam var hakket hvassere etter de første ti minuttene av andreomgang.

Fysisk Det var tøft og intensivt. Rødahl, Stokke, Lillebo og Jatta var alle inne i noen dueller det luktet ordentlig krutt av. Det var en ordentlig tent gjeng Rekdal hadde sendt ut, men særlig effektive var de ikke. Det straffet seg noen minutter før slutt.

Ikke enkle å bryne seg på Tre minutter før full tid utlignet Blink nok en gang. Lillebo noterte seg for sitt 12 mål denne sesongen med en solid volley fra spiss vinkel. Toppscoreren ble stående umarkert på bakerste, og da Nygaard fikk stusset et innlegg fra Fiske (!) videre var det aldri noen tvil.

Fornøyd toppscorer -Det var egentlig bare stor glede. Det var en tung kamp, og jeg ser at guttene er litt preget av at vi har hatt tre kamper på kort tid nå. Jeg er veldig fornøyd med at vi klarer å ta to poeng fra HamKam i dag. Det smaker nesten bedre enn en seier med en sånn her kamp.

- HamKam er et godt lag - De er et godt lag, og er vesentlig bedre enn det tabellen viser. De har kvalitetsspillere, og vi fikk kjørt oss litt i dag. Vi klarer ikke helt å komme opp i HamKam-spillerne, og jeg tror den største slitenheten for oss ligger i hodet. Vi er litt treigere til å oppfatte ting, og da kommer vi litt for seint hele tida. Da blir det et trøkk etterhvert som gjør at de tar et solid grep om kampen, sier hovedtrener Roar Vikvang.

Kan gjøre ting på egenhånd - Vi var effektive og har kvalitet fremover i banen. Vi er ett av de lagene som har best offensiv slagkraft, og vi har spillere som kan gjøre ting litt på egenhand. Så det er ikke tilfeldig at vi scorer mål, men det som kanskje gir oss ett poeng i dag det er at HamKam ikke scorer på sine sjanser. De har jo muligheten til å score flere enn to mål, sier Vikvang.