- Det er en dag man har ventet på ganske lenge, og det er veldig ålreit å se at ting har fungert greit så lenge vi har holdt på nå.

Det sier lufthavnsjef og operativ leder i tårnet på Røros lufthavn, Gudbrand Rognes.

Torsdag morgen ankom og lettet det siste flyet ved Røros lufthavn ved hjelp av tårntjenesten, og kun noen timer senere gikk samtlige skjermer i tårnet i svart.

- Det var litt vemod, og nå er det sånn at situasjonen siger enda mer innover en at tårnet er stengt, og siste arbeidsoppgave er gjort for meg og alle andre som har hatt denne jobben.

LES OGSÅ:Erstattes av teknologi: Gudbrand ferdig i tårnet etter 21 år

- Noe jeg bestandig har satt pris på

Før skjermene i tårnet ble skrudd av, og alt av utstyr koblet ut, tok Rognes kontakt med de i Bodø som skal ta over. Rognes sier det ble litt ekstra fint når han hørte hvem som satt på den andre siden.

- Det var i tillegg gamle kjente og kollegaer fra der jeg har jobbet før i Bodø. Det var litt ekstra artig at det var en av mine gamle kollegaer fra 90- og tidlig 2000-tallet som var på tråden. Så de skulle overbringe helsing til alle gamle kjente der da. Det er litt hyggelig i luftfarten at du har kontakter og kjente over alt, det er noe jeg bestandig har satt pris på.

Røros lufthavn vil fra torsdag kveld være fjernstyrt fra tårntjenesten i Bodø. Rognes er derimot ikke helt ferdig i tårnet, og kommer torsdag kveld til å være bisitter i tårnet, samtidig som senteret i Bodø styrer tårndriften på hans arbeidsplass i 21 år.

Hør hele intervjuet med Gudbrand Rognes i lydfilen under: