– Det var veldig fint og veldig riktig å få hedre Peder Angel på denne måten i dag, sier Sissel Grønlie, som er pressekontakt ved Trøndelag Teater.

19 år gamle Peder Angel Langen Lundquist fra Glåmos i Røros tok livet sitt 13. februar i år. Og familien har vært åpen om dødsfallet og at han har blitt utsatt for mobbing.

Siden grønn var yndlingsfargen hans, er det mange som markerer sin motstand mot mobbing med grønne hjerter på sosiale medier.

Jon Lockert Rohde (t.v), Snorre Ryen Tøndel og Skjalg Raaen er alle med i forestillingen «Så som i himmelen» på Trøndelag Teater, og har alle jobbet sammen med Peder Angel Langen Lundquist i «Elden». Torsdag hedret de hans minne under en matinéforestilling på teateret. Foto: Vegard Eggen/Trøndelag Teater

– I dag spiller vi forestilling nr. 84 av "Så som i himmelen" – en forestilling som handler om samhold og om hvordan man gjennom å ta vare på, og å se hverandre på tross av ulikheter blir sterkere, skriver teateret på sin Facebook-side, og deler et bilde av alle skuespillerne i forestillingen foran et spesialdesignet lys i grønt.

Initiativet kommer fra Jon Lockert Rohde, som også er vokst opp på Røros og som spiller hovedrollen i forestillingen. Han har spilt sammen med Peder Angel i utendørsspelet «Elden».

– Peder Angel var et stort talent innenfor sang og teater og hadde allerede en rik CV. Gjennom musikk og teatermiljøet på Røros, og spesielt Elden, fikk han lov til å utvikle og utfolde seg.

En dag hadde kanskje den talentfulle 19-åringen stått på en scene i nettopp Trøndelag Teater.

– På og bak scenen i "Så som i himmelen" står flere som har gått gradene i, vært en del av og jobbet i samme miljø, skriver teateret på Facebook.