– Familien har det selvsagt veldig tungt. Nå ønsker de å belyse alle sider av saken, og de ønsker også å unngå at dette skal skje igjen, sier advokat Roy Arteid ved Røseid og co., som representerer familien til Peder Angel Langen Lundquist i denne saken.

Torsdag denne uka ble det kjent at familien anmelder Nord Østerdal videregående skole på Tynset og flere enkeltpersoner etter at 19-åringen deres tok livet sitt 13. februar i år.

Mange har engasjert seg i denne saken. Siden favorittfargen til Peder Angel var grønn, har anti-mobbekampanjen, som har oppstått i kjølvannet av denne saken, også fått fargen grønn.

Så kommentarfelt på sosiale medier blir farget med grønne hjerter, og mange organisasjoner og arrangører har delt innlegg i grønt og med tanker rundt det å få lov til å være annerledes og stå ut av mengden, og at mobbing må bekjempes.

Peder Angel Langen Lundquist var en kjent person for mange i Fjellregionen.

Han har i flere år vært en kjent artist og skuespiller, og spilte blant annet i utendørsspelet «Elden» på Røros. I 2019 kom han til semifinalen i «Norske talenter» på TV2.

Han var musiker og deltok med underholdning ved flere arrangementer.

I 2019 kom Peder Angel Langen Lundquist til semifinalen i Norske talenter på TV2. Foto: Norske talenter / TV2

Familien er fra Glåmos i Røros kommune, og de har vært åpen om at han tok livet sitt og at han ble utsatt for mobbing.

1. Mars ble Peder Angel bisatt fra Røros kirke - kisten var grønnmalt og kirken lyssatt i grønt. Og det var en bygd i sorg som møtte opp for å ta et siste farvel med 19-åringen.

Nå skulle han vært rødruss ved Nord-Østerdal videregående skole i Tynset, og feiret ungdomstiden og 13 års fullført skolegang med resten av klassen sin - slik ble det ikke.

Arteid sier de ikke vil utdype innholdet i anmeldelsen, av hensyn til en eventuell etterforskning.

Det var Aftenposten som skrev om denne saken først.

Hør hele intervjuet med advokat Roy Arteid her:

Rektor ved Nord Østerdal videregående skole, Anne Buttingsrud, sier de skal være behjelpelige under politiets etterforskning. hun har ingen kommentarer utover det på nåværende tidspunkt.

Hør rektor Anne Buttingsruds kommentar her: