Mange hadde møtt opp og tent lys og fakler og grønne lys da Peder Angel Langen Lundquists kiste kom hjem til Røros mandag kveld.

Mellom 30 og 40 biler fulgte kortesjen fra Tynset til Glåmos og så til Røros Kapell.

Det ble rapportert om et hav av lys både på Tynset, Tolga og Os.

Foto: Per Magne Moan

På forhånd hadde Peder Angels foreldre oppfordret folk på strekningen mellom Røros og Tynset om å tenne lys akkurat i kveld, for å vise motstand mot mobbing.

– Tenner lys mot mobbing

Det var tirsdag for to uker siden at ble det kjent at 19 år gamle Peder Angel Lundquist Langen ble funnet død.

Det var foreldrene hans som skrev dette på sin egen Facebook-side. De har vært åpne om at Peder Angel valgte å ta sitt eget liv.

Peder Angel Langen Lundquist var elev på musikklinja på Nord-Østerdal videregående skole på Tynset.

Skolen skriver på sine facebooksider at de tenner lys mot mobbing og takker familien til Peder Angel for initiativet til en slik markering.

Foreldrene har også skrevet på sosiale medier at hans favorittfarge var grønn. Derfor oppfordrer de alle som skal delta i begravelsen 1. mars, til å komme i fargede klær - og da gjerne grønt.

Et stort grønt hjerte preget scenen på Ungdommens Hus. Foto: Per Magne Moan

Grønt ungdomshus

Mange har fått med seg at favorittfargen var grønn, som ungdomsklubben i Røros - Ungdommens Hus - som badet i grønn belysning da kortesjen passerte mandag kveld.

Nea Radio fikk en prat med noen av de som deltok på markeringen i Røros mandag kveld.

Det som gikk igjen hos flere av de vi snakket med var viktigheten med å rette søkelyset mot mobbing.

Hør intervjuene her:

– Han var et naturtalent

Bisettelsen er fra Røros kirke, og i stedet for blomster ønsker familien en gave til Peder Angels Minnefond for unge musikere og skuespillere.

19-åringen var også aktiv i musikkteateret Elden, de siste årene som Kaptein Mentzonius.

Elden er derfor blant de mange som gir støtte til familien med en lengre tekst på sin Facebook-side, og viser sin avstand mot mobbing.

– Lokalsamfunnet er i sjokk og sorg. Han valgte å ta sitt eget liv for to uker siden etter en forferdelig mobbehendelse, skriver de på Facebook-siden sin.

– Elden var hans fristed, og et sted der han kunne oppleve mestring og trygghet. Et sted der han ikke ble mobbet. Her fikk han muligheten til å utvikle seg ytterligere innen scenekunst sammen andre frivillige aktører og ikke minst profesjonelle aktører.

Peder Angel skulle egentlig starte på høyere utdanning innen teater og sang til høsten.

– Han var det vi kaller et naturtalent av de sjeldne. Hans evne til å se andre og gjøre andre gode var også en av hans mange sterke egenskaper. En egenskap han delte med resten av den fine musikalske familien sin.

Det skriver musikkteateret, som har valgt å gi 10 000 kroner til Peder Angels Minnefond.

På Gullikstad var det tent fakler mot mobbing. Foto: Per Magne Moan