– Jeg oppfordrer familier til å gå ut i skog og mark, ta med en god matpakke og samle familien rundt hver sin bøtte og en bærplukker. For meg er det barndomsminner, og faktisk noe av det hyggeligste jeg kan huske at vi gjorde som en familie, forteller Frank Norvik.

Han er daglig leder hos Røros bryggeri og mineralvannfabrikk, og ønsker seg nå hele seks tonn blåbær. Det er en tredobling av det de har trengt tidligere år.

– Hovedårsaken er at disse perlende drikkene våre virkelig har fått ben å gå på, og har blitt oppdaget både lokalt i Midt-Norge og nasjonalt, sier Norvik.

I tillegg tar de imot to tonn tyttebær.

Familie plukket 380 kilo

Bærene som brukes til drikkene må komme fra Røros terroir, som er et godkjent bærdistrikt bestående av kommunene Holtålen, Røros, Os, Tolga og Alvdal. Men de trenger bær til testing også, så nå åpnes det også opp for bær fra andre kommuner.

– Akkurat nå er vi interessert i bær fra nærliggende kommuner, som for eksempel Selbu, Tydal, Folldal og Rendalen, da vi holder på med en stor produktutvikling. Vi ønsker å komme med noen spennende produkter. Blant annet jobber vi med en blåbær-cider, forteller Norvik.

– Seks tonn blåbær høres veldig mye ut. Finnes det så mye bær i distriktet?

– Mange sier det er litt tørrere i Røros-området i år, men vi fikk noen meldinger i dag om at det er flere lier der det er litt fuktig, og der er det masse blåbær, forteller Norvik og fortsetter:

– Det kom noen leveranser fra Tynset i går, og hun som leverte fortalte at det var masse blåbær i Tynset-området. Der var det en familie som hadde plukket 380 kilo. Det er ganske mye!

30 kroner kiloen

Norvik forteller at det er flere idrettslag som plukker bær på dugnad, og pensjonister som plukker for å spe på pensjonen. Per kilo man leverer inn får man for øyeblikket 30 kroner for.

– Prisen vil nok variere litt etter behov og hvor mye bær som kommer inn. Kommer det inn mye går prisen ned, får vi veldig lite, går prisen opp. Men vi starter på 30 kroner per kilo, og det tror jeg er ganske bra.

Bæra må renses før levering, og leveres i Havsjøveien industripark.

Hør daglig leder Frank Norvik fortelle mer her: