I slutten av juni ble lakseparadiset ved Orkla annonsert til salgs. Eiendommen Aunan gård på Grindal tilhørte den tidligere Rosenborg- og Liverpoolproffen Vegard Heggem.

Allerede i fjor ble det kjent at Heggem ønsket å selge barndomshjemmet, en gård som disponerer et 2,7 kilometer langt laksevald i Orkla.

– Det har vært stor interesse for, både fra inn- og utland, sier avdelingsleder landbruk/megler hos EiendomsMegler 1, Lasse Sørlie til OPP.

Heggem har hatt eiendomsrett til eiendommen i Orkdalsveien siden 2001.

Private visninger

Eiendommen fra 1800 består av hele 16 bygninger, og var lagt ut til en prisantydning på 15,8 millioner kroner. Det har blitt jobbet med salget av eiendommen i et halvt års tid, opplyser megleren til OPP, som sier det var mange ulike personer som var interessert.

– Alle mulige slags kjøpere, selvsagt var det mange interessenter som var lakseinteressert, og folk som så potensialet i å videreutvikle lakseturismen. Det var en artig eiendom å selge, og en særdeles velholdt gård.

Sørli ønsker ikke å kommentere prisen eiendommen ble solgt for, men opplyser at flere var interessert, samt at de hadde flere private visninger av eiendommen.

Laksevaldet som tilhører gården, blir i dag driftet av Grindal Salmon Lodge, som har leiekontrakt ut 2024. Grindal Deler av jorden driftes av Grønt fra Grindal, skriver OPP.