- De to årene som har vært har bare vært forferdelig, og det gjør det ekstra stas i år da.

Det sier Hillgunn Bjørgmo fra Lensvik, som sammen med Robert Lønsethagen fra Hustadvika, er to av mange som har tatt turen til Dansefestivalen i Sel. Festivalen arrangeres fra tirsdag 12. til søndag 17. juli, og er første gang festivalen blir arrangert etter pandemien.

- Det er bare helt fantastisk, vi blir som en stor familie, så jeg gledet meg veldig til å komme hit denne uken her i juli, sier Bjørgmo.

Det var neppe få som allerede mandag kveld hadde tatt turen til Sel og årets dansefestival. Foto: Karin Jegtvik

Lykkliga gatan

En rekke kjente artister står på programmet under festivalen, i det som blir 20-års jubileum for den velkjente festivalen i Sel.

Hva gleder du deg mest til, Hillgunn?

- Det er nesten så jeg gjentar meg selv. Jeg gleder meg til hver dag. Bare det å våkne, og se at folk kommer litt etter litt. - Når klokka begynner å bli 11, så har vertfall alle de som la seg seint våknet. Da er det bare hei og hå, og bare helt fantastisk. Har virkelig ikke mer å si.

Både Bjørgmo og Lønsethagen skryter av samholdet på festivalen, og kaller det hele for en stor familie, hvor alle går godt i lag.

Selv er Lønsethagen på festivalen for 15`ende året, og gleder seg hver gang til å komme tilbake, selv om noen av de tidligere festivaldeltakerne ikke er med i år.

- De som er borte savner vi. Vi er liksom Lykkliga gatan, så er ikke de andre her, så savner vi dem, sier Lønsethagen.

Hør hele intervjuet med Hillgunn Bjørgmo og Robert Lønsethagen i lydfilen under.