Regjeringa kunngjorde en omfattende satsing på vei-infrastruktur i gamle Nord-Trøndelag i helga.

De lanserer planer om å bygge ut E6 og fylkesveier i løpet av de neste 12 årene. Dette kommer i forslaget til ny Nasjonal Transportplan (NTP), som legges fram av samferdselsminister Jon Ivar Nygård (Ap) neste fredag.

Det var Trønder-Avisa som omtalte denne saken først.

Utbygging av E14

Søndag ettermiddag - rett etter Arbeiderpartiets fylkesmøte på Hell i Stjørdal - inviterte regjeringen til pressekonferanse ved Hegra Sparebank sine lokaler på Hegra.

Da var det først og fremst utbygging av E14 mellom Stjørdal og Meråker de ønsket å fortelle om.

Regjeringen ønsker å styrke veier og jernbaner mot Sverige på grunn av Sverige og Finlands Nato-medlemskap.

Og på pressekonferansen er blant andre samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap), forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) og helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) til stede når nyheten presenteres.

– Dette er en strategisk viktig satsning, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram.

Veien har de siste årene har vært stengt flere ganger på grunn av ras og flomskader, og er regnet som strategisk viktig av Forsvaret.

Tunnel i Snåsa

I tillegg til en satsning på E14, kommer det også penger til utbygging av E6 fra Selli til Asp nord for Steinkjer, med en kostnadsramme på 800 millioner kroner.

Videre inkluderer planene utbedring av strekningen Åsen - Steinkjer med en kostnadsramme på 12,1 milliarder kroner, samt en tunnel gjennom Langnesberga i Snåsa, beregnet til rundt 700 millioner kroner.

Regjeringen foreslår også en totalpakke på underkant av 16 milliarder kroner til Trøndelag fylkeskommune for veivedlikehold i de første seks årene av NTP-perioden.

Hør intervju fra pressekonferansen i Nea Radio mandag 18. mars.