Kjerstin Høyem Olufsen i Kirkens SOS Trøndelag er blant de mange som svarer på henvendelser fra mennesker som har det tøft. Denne påska har det vært ekstra mange henvendelser.

Hvert tjuende minutt besvarer hun en chat eller telefon fra noen med selvmordstanker.

Nettsiden til Kirkens SOS finner du her.

Sitter mye alene

Høytider og ferier er en vanskelig tid for mange - det viser antall henvendelser til Kirkens SOS, som er landets største døgnåpne krisetjeneste. Fleste av dem er ungdom.

– Vi ser at påska er vanskelig for mange. Jula og sommeren også - da det ikke er så mange aktiviteter som ellers, folk har fri og det er lengre ventetid på tjenester - men påska er verst, sier Olufsen.

I løpet av påska har de mottatt over 10.000 henvendelser, som er 15 prosent økning fra i fjor.

– Ungdommen lever i et samfunn der de sitter mye alene og kommuniserer via digitale plattformer, samtidig er det mye å håndtere av tanker, kropp og følelser, sier Olufsen.

Vanskelig etter koronaen

Kirkens SOS har også merket det som elevundersøkelsene viser, at stadig flere opplever mobbing og utenforskap. Det har blitt verre etter koronaen.

– Det har vært vanskelig å komme tilbake til det sosiale livet mange hadde før koronaen. Det merker både de unge og de eldre. Ungdommen mistet en viktig arena å skape relasjoner da samfunnet ble isolert over lang tid.

Hør intervjuet med Kjerstin Høyem Olufsen i Kirkens SOS Trøndelag her:

Om lag 80 personer jobber som frivillige ved Kirkens SOS Trøndelag, og nå er de på jakt etter flere ansatte. Den store pågangen gjør at de nå trenger flere frivillige.

Hør mer om det her: