En person i 20-åra omkom da en mann i 30-årene kjørte inn i en folkemengde på et fortau i Steinkjer i 02-tida natt til første påskedag. Mannen er siktet for uaktsomt drap og ble mandag framstilt for varetektsfengsling.

Full isolasjon

Påtalemyndigheten ba om varetektsfengsling i fire uker da fengslingsmøtet i Trøndelag tingrett starta klokka 14.00 mandag ettermiddag. To uker med isolasjon og fire uker med brev- og besøksforbud. Dette på grunn av bevisforspillelsesfaren.

Mannen erkjente straffskyld i avhør med politiet søndag kveld.

– Politiet har gjennomført avhør av den siktede i saken. Han har erkjent straffeskyld etter siktelsen. Utover dette ønsker vi ikke å gå inn i detaljer på hva han forklart, sier Malin Borg, politiadvokat i saken ved Trøndelag politidistrikt.

Kongens gate i Steinkjer er sperret av med polititape etter hendelsen natt til første påskedag. Foto: Eivind Aabakken

Ber bileiere sjekke kamera

Etterforskningen fortsetter for fullt i dag, og politiet har gjennomført en rekke avhør og vil fortsette med flere avhør av vitner i løpet av dagen.

– I tillegg jobbes det blant annet med innhenting av elektroniske spor, sier Line Dreier Ramberg, politiadvokat i Trøndelag politidistrikt i en pressemelding mandag ettermiddag.

I forbindelse med etterforskningen etterlyser politiet opptak fra dashbordkamera i biler som var parkert i Steinkjer sentrum natt til 9. april fra klokka 00.30 til 02.30.

– Mange nyere biler, som Tesla, har dette installert. Politiet ønsker at personer som har slike opptak tar kontakt via nettsiden tips.politiet.no/trøndelag eller telefon 73 48 94 00, heter det videre i pressemeldingen.

Samlet i sorgen

Søndag kveld var flere hundre samlet i Kongens gate i Steinkjer der hendelsen skjedde natt til søndag. For å minnes den unge mannen som mistet livet i den tragiske hendelsen.

Det var privatpersoner som tok initiativ til markeringa.