Politiet fikk natt til første påskedag melding om at flere personer var påkjørt på et fortau i Steinkjer sentrum. Hendelsen skjedde i Kongens gate i 02-tida.

Mistenkes for promillekjøring

Føreren ble pågrepet noen kilometer fra der ulykken skjedde. Søndag formiddag er én person bekreftet død.

Politiet fikk flere tips om hendelsen og signalement på bilen, noe som bidro til at sjåføren kort tid etter ble pågrepet. Sjåføren av bilen er en mann i 30-årene fra Steinkjer.

Vedkommende er foreløpig siktet for uaktsom kjøring og mistenkes for promillekjøring.

– Vi kan bekrefte at en person er omkommet etter å ha blitt påkjørt. Den omkomne er en mann i 20-årene og de pårørende er varslet. Ut fra politiets opplysninger er det ytterligere to personer med lettere fysisk skade, skriver de i en pressemelding søndag formiddag.

– Dette er en svært alvorlig hendelse med tragisk utfall. Etterforskningen pågår med full styrke.

Kan være villet handling

Politiet har blant annet startet med vitneavhør og tekniske undersøkelser på stedet, sier påtaleansvarlig Åsta Elden i Trøndelag politidistrikt.

– Etterforskningen videre vil forsøke å avdekke handlingsforløpet og vi jobber med flere hypoteser. Et sentralt spørsmål er om det er en ulykke eller en villet handling, sier påtaleansvarlig Åsta Elden i Trøndelag politidistrikt.

Den siktede vil bli avhørt så fort han er i en tilstand der dette er mulig. Han har fått oppnevnt Anne Marstrander-Berg som forsvarer.