Det er mye som tyder på at mannen i 20-åra, som ble påkjørt og drept i Kongens gate i Steinkjer sentrum natt til søndag, var et tilfeldig offer. Det sa politiet i en pressekonferanse i Steinkjer søndag ettermiddag.

En person i 30-årene er sikta for uaktsomt drap etter hendelsen.

Jobber etter flere hypoteser

Det var i 02-tida mannen kjørte en hvit varebil i høy fart opp på et fortau med flere personer. Tre personer ble påkjørt, en ble bekreftet omkommet søndag formiddag og de to andre ble lettere skadd i hendelsen.

Politiet jobber etter flere hypoteser. Et sentralt spørsmål i saken er hvorvidt dette var en ulykke eller en villet handling.

– Ut fra den informasjonen vi har på nåværende tidspunkt har vi vurdert at det er grunnlag for å ta ut siktelse for uaktsomt drap, sier politiadvokat Malin Borg.

Det er ingenting som tyder på at det er en relasjon mellom den siktede og personene som ble påkjørt.

Det var her i Kongens Gate i Steinkjer sentrum en mann kjørte opp på fortauet og inn i tre personer natt til søndag. Foto: Eivind Aabakken / NRK Trøndelag

Dømt tidligere

Politiet ønsker ikke å kommentere hvilken informasjon de sitter på om siktede, som gjør at de mener handlingen kan være overlagt. Men de bekrefter at siktede er en person de kjenner til fra før.

Ifølge VG er mannen straffedømt flere ganger tidligere. Både for promillekjøring og andre lovbrudd i ruspåvirket tilstand, men også for vold, ulovlig oppbevaring av våpen og trusler om terrorlignende handlinger.

Han skal blant annet ha skrevet at han ville drepe flere mennesker enn terroristen Anders Behring Breivik.

– Det er ingen grunn til at andre skal kjenne seg utrygge i Steinkjer eller andre plasser i landet, sier etterforskningsleder Kjetil Molland.

Ifølge VG skal mannen på et tidspunkt skal ha blitt ble nevnt i et rutinemessig møte mellom PST og lokalt politi.

Avhør i ettermiddag

Politiet etterforsker nå hendelsen med full styrke, og tar sikte på å avhøre den siktede i ettermiddag. De jobber også med avhør av vitner og innhenting av bevis.

Politiet bekrefter at de har gjort en ransaking og beslag hjemme hos siktede, og jobber med å hente inn video fra åstedet - som er midt i Steinkjer sentrum.

Det er også tatt en blodprøve av den siktede etter hendelsen, men det foreligger foreløpig ingen resultat etter denne ennå.

Flere var vitner til det som skjedde, og kommunens kriseteam er kobla på. Pårørende av den avdøde er varsla.