Kraftselskapet Clemens kraft har vist interesse for Garbergelva, og i neste uke kommer de til Selbu for å orientere formannskapet om en mulig utbygging.

– Må se helheten

Ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad, sier det foreløpig kun dreier seg om et kraftselskap som ønsker å se på muligheten for en utbygging.

– Vi fikk en henvendelse fra en utbygger som vil se på elva. Det er for øvrig de samme som fikk godkjent et utbyggingsprosjekt i 2014 i den øvrige delen, sier Balstad.

Clemens Kraft er en av de største utbyggerne av småkraftverk i Norge, og har kontor i Oslo og i Narvik.

Det har tidligere vært stort engasjement rundt verning av Garbergelva, og engasjementet har ikke blitt mindre med årene. Derfor kan det å åpne opp for muligheten for å se på en utbygging her føre til at denne debatten blusser opp igjen.

– Det er enkelt å spå hvordan naturvernerne reagerer på dette, men vi må se helheten i det. Vi vet ennå ikke hvilket prosjekt denne utbyggeren ønsker å se på nå, sier Balstad.

Hør hele intervjuet med ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad, her:

Ønsker ikke omkamp

Stortingsrepresentant for SV og medlem av energi og miljøkomiteen, Lars Haltbrekken, har tidligere vært svært engasjert for vern av Garbergelva - det er han fortsatt.

– Vi får ikke håpe at dette betyr en omkamp om kraftutbygging i Garbergelva. Dette er en verdifull elv som vi må verne, mener Haltbrekken.

– Dette er ei elv fri for større ingrep og som er full av naturverdier vi må ta vare på for ettertida.

Hør hele intervjuet med Lars Haltbrekken i SV her: