Garbergelva

Haltbrekken sitter i energi- og miljøkomiteen på Stortinget og ville gjerne en tur til Garbergelva da han er svært engasjert i fredningen av den.

– Garbergelva er jo en fantastisk elv med stor naturrikdom. Dette burde ha vært en del av den nasjonalparken som ble opprettet for en del år siden.

Selbu Energiverk har søkt om å få bygge ut Kjelstadfossen. Haltbrekken kunne fortelle at utbyggingssaken fortsatt er under behandling i Norges Vassdrag- og Energidirektorat.

– Hvis ikke NVE avslår søknaden, men gir tillatelse så e´ æ´ ganske sikker på at Naturvernforbundet og andre kjem til å anke den avgjørelsen inn for Olje- og energidepartementet, og da kan olje- og energiministeren stoppe utbygginga. Dette kjæm´ itj´ te´ å bli avgjort før valget så en ny rød-grønn regjering med et sterkt SV vil kunne stoppe den utbygginga.

Gi medlemmene mer innflytelse

Haltbrekken sa videre at hvis de kommer i en posisjon etter valget, der de forhandler om en regjeringsplattform så vil de sende regjeringsplattformen ut til avstemning blant medlemmene. På denne måten kan medlemmene selv få avgjøre om SV skal gå inn i regjering eller ikke.

– Dette er en måte å utvide demokratiet på. Det å gi medlemmene innflytelse er også prøvd i andre land, blant annet i Tyskland. Æ har stor tru på å utvide demokratiet på denne måten, avslutter Haltbrekken.

Lokallagsleder Lena Iren Horie og Harald Voldseth var godt fornøyd med besøket og medlemsmøtet torsdag kveld.

– Det var lærerikt og motiverende å ha besøk av Lars Haltbrekken og Hilde Danielsen; nå er det bare å se frem til en god valgkamp, sier en engasjert Lena Iren Horie.

Hør intervjuene med stortingsrepresentant Lars Haltbrekken:

Garbergelva

Utbyggingssaken i NVE

Stokkfjellet Vindpark og andre politiske saker