Det er over ett år siden kommunestyrene i Selbu og Tydal bestemte seg for å innføre journalsystemet Helseplattformen.

Til tross for at det nye IT-systemet har fått mye kritikk fra de som allerede har tatt det i bruk. Som leger ved St. Olavs hospital.

– Har vært en lang reise

Nå har ansatte i kommunene vært gjennom en lang opplæringsperiode, og Oddveig Kipperberg, som er kommunedirektør i Selbu, mener alt er å plass før journalsystemet rulles ut klokka 03.00 natt til lørdag.

– Vi er veldig godt forberedte, og nå er vi fryktelig klare og utålmodige, sier Kipperberg.

– Nå vil vi på, altså.

I Tydal er de også godt forberedt, ifølge kommunedirektør Heidi Horndalen.

– Ja, klart vi er spent, men vi gleder oss jo mest, sier hun.

– Dette har jo vært en veldig, veldig lang reise, og det har også blitt utsatt en gang fra vi starta. Så nå er vi veldig klar for å koble oss på.

Se hele intervjuet med Oddveig Kipperberg i Selbu og Heidi Horndalen i Tydal her:

– Viktig for innbyggerne

Selv om det har vært trøbbel med innføringsprosessen andre steder, frykter ikke kommunedirektørene i Neadalen at det vil by på de store problemene hos dem.

– Alle system, om det er stort eller lite, kan oppleve noen problemer i startfasen - de får vi bare ta om de kommer. Vi har gjort leksa vår så langt, og vi har stor tro på at dette her blir veldig bra, sier Horndalen.

Kommunedirektør Kipperberg er enig i det, og vil samtidig understreke at det nye journalsystemet vil gjøre hverdagen mye lettere for pasienter og helsearbeidere.

– Dette systemet er spesielt viktig for innbyggerne våre. Det å at vi nå har en helhetlig journalløsning. Om du som innbygger i en distriktskommune kommer til St. Olav hospital, er journalen din tilgjengelig for deg og er oppdatert når du ankommer sykehuset. Det er viktig for våre innbyggere, mener hun.

Utrullingen i Selbu og Tydal kommune skjer klokka 03.00 natt til lørdag, og lørdag inviterer kommunene til en markering. Klokka 12.00 i Selbu og klokka 13.30 i Tydal.

– Da har vi en markering med ansatte og representanter fra helseplattformen og media til stede, forteller Horndalen.