Førstkommende torsdag skal kommunestyret i Tydal behandle saken om innføringen av journalsystemet Helseplattformen i kommunen.

Mangler sentrale momenter

Tydal Ap legger fram et utsettelsesforslag i kommunestyremøtet torsdag denne uka.

I forkant har forslaget om å innføre Helseplattformen fårtt flertall i Formannskapet i kommunen. Men Gunnbjørn Berggård, som er mangeårig rådmann i Tydal kommune og som sitter i formannsskapet for Arbeiderpartiet, er langt fra overbevist over journalsystemet.

Berggård sier han sjelden har sett en mer ensidig og mangelfull framstilling enn det kommunedirektørene i Tydal, Selbu og Røros har prestert når det gjelder Helseplattformen.

– De sentrale momeneten i saken blir ikke tatt opp til vurdering. Saksframlegget i Tydal er dessuten to måneder gammelt nå, og det har skjedd mye nytt siden da, mener Berggård.

– Jeg har bedt om at det må gjøres på på nytt og revurderes, men det skjer ikke. Framstilling er ensidig og det er ikke forsvarlig å behandle saken på dette grunnlaget, fortsetter han.

Hør intervjuet med Gunnbjørn Berggård her:

Ikke overraska

Og det er med bakgrunn i dette Ap ønsker å be om en utsettelse.

– Vi vil komme med en omfattende begrunnelse, der sluttspørsmålet kanskje blir: Kan noen komme med en eneste vesentlig begrunnelse for at vi ikke skal utsette denne saken nå, sier Berggård.

Ordfører i Tydal, Jens Arne Kvello fra Senterpartiet, er ikke overraska over Berggård sine betraktninger rundt prosessen.

– Det var forventa at det kom, sier Kvello.

– Jeg deler ikke synet på at framstillinga av Helseplattformen er ensidig. Jeg mener det er balansert, og anbefalingen er at vi skal innføre dette journalsystemet i Tydal og.

Kvello forventer at det blir diskusjon på kommunestyremøtet torsdag, for engasjementet rundt denne saken er stort, sier han.

Hør intervjuet Jens Arne Kvello her: