- Det gikk ikke som forventet, fordi det gikk så mye bedre. Det er Kalle Petter Brodahl Kvams første kommentar, når han får i oppgave å oppsummere årets U6 Cycle Tour.

Seksdagersrittet i den sørsvenske byen Tidaholm samler hvert år flere hundre ryttere. Flerdagersrittet er av flere sett på som det største åpne flerdagersrittet i Skandinavia og Nord-Europa, og er ritt med stor prestisje i å vinne.

Etter fire knalltøffe rittdager i området ved Golsfjellet, reiste Stjørdals-Blinks syklister til Tidaholm, hvor det mandag forrige uke var første rittdag.

- Det gikk greit med alle på mandag. Vi var opptatt av å ikke tape noe tid (sammenlagt journ.anm), sier Brodahl Kvam.

LES OGSÅ:Northug har åpnet restaurant og skihotell

Kampen om sammendraget

Det som i starten var en kamp om enkeltresultat og et godt resultat i lagkonkurransen, utviklet seg torsdag, på den 4. etappen, til en kamp om sammendraget.

Det ble tidlig satt fart i torsdagens fellesstartritt over 186 km. Flere forsøkte å gå i brudd, noe som førte til at flere ryttere tidlig fikk det tungt og måtte slippe.

- Laget bak oss i lagsammendraget fikk to mann i bruddet, mens vi var egentlig fornøyde med å ha Kalle der. Vi fokuserte på at vi skulle la bruddet få størst mulig avstand, slik at vi kunne ta ledertrøyen, sier Vegard Løvdal, som sammen med Brodahl Kvam gjestet Nea Radios ettermiddagssending mandag.

I forkant av den avsluttende tempoetappen lørdag, ledet Brodahl Kvam med 37 sekunder ned til nærmeste utfordrer. Løvdal beskriver en klubbkompis som var veldig spent foran lørdagens etappe.

- Tror jeg aldri har sett han så nervøs tidligere. Han blir litt pratsom når han er nervøs, og han spurte oss om hvordan han burde gjøre det og hva vi tenkte. Vi prøvde egentlig bare å støtte han med å si at det er en bonus at han sitter med trøya, og at det bare handlet om å gi jernet. I målområdet etter den avsluttende tempoetappen, var det en nervøs og spent Brodahl Kvam som gikk rundt. Mens han i det ene øyeblikket fikk beskjed om at dette gikk veien, var folk i neste øyeblikk mer usikker. Til slutt kunne han slippe jubelen løs.

SE OGSÅ:Stort bildegalleri fra Tydalsfestivalen 2022

TOPP 3 SAMMENLAGT: F.v. Niklas Jagerstal (Motala AIF Serneke Allebike), Kalle Petter Brodahl Kvam (IL Stjørdals-Blink) og Joachim Strindin (Team Myllan). Foto: Rune Andreas Brodahl Kvam

Brodahl Kvam vant til slutt sammenlagt med 39 sekunder ned til svenske Niklas Jagerstal. Nærmeste utfordrer i sammendraget før lørdagens etappe, Joachim Strindin fra Norge og Team Myllan, tok den siste pallplassen i herrer elite. I U23 klassen (ryttere under 23 år) vant Brodahl Kvam suverent, 4:30 min foran Peder Antoni Gravås fra Melhus og Gauldal SK.

- Jeg spurte han om det gikk bra når han kom, og da sa han det gikk bra. Han er litt nedpå jorden, så var ikke den som jublet høyest, sier Løvdal, før han fortsetter:

- Vi på laget jublet nok mer enn Kalle. Vi ble veldig glade, for vi følte vi fikk betalt tilbake for den jobben vi hadde gjort for Kalle. Jeg blir like glad som Kalle for at han vinner, for vi er på en måte med på seieren slik vi som lag har kjørt, så da er det artig å stå igjen med et så bra resultat sier Løvdal avslutningsvis.

Hør hele intervjuet med Kalle Petter og Vegard i lydfilen under: