For en ukes tid siden, søndag 19. juni, leverte Martin Solhaug Hansen (19) karrierebeste med å sykle inn til 10. plass på menn U23s fellesstart i NM.

Søndag leverte Stjørdals-Blinks 19-åring på ny karrierebeste, når han syklet inn til 9. plass på menn elites fellesstart i NM på Skogn.

- Det var jævlig artig, og jævlig tungt, er Hansens første kommentar etter å ha syklet i mål til topplassering i NM.

Hang seg på verdenseliten

Tidlig i rittet fikk et større brudd, bestående av blant andre Alexander Kristoff, Edvald Boasson-Hagen og Odd Christian Eiking en luke til hovedfeltet. Bruddet klarte derimot aldri å få den helt store luken, og hadde på rittets passeringspunkter aldri noe mer enn 30 sekunders luke til hovedfeltet.

Etter nærmere 150 kilometer av søndagens 193,2 kilometer lange ritt, hentet hovedfeltet inn hele bruddet. Solhaug Hansen sier det jevnt over var høy fart i søndagens fellesstart på Skogn.

- Vi kjørte hardt i bakkene, og det er der jeg kjører best, så det passet meg ganske bra.

- Når vi begynte å nærme oss de siste rundene, kjente jeg at jeg hadde litt mer igjen å gi, sier Solhaug Hansen videre.

Profflaget Uno-X hadde gjennom store deler av søndagens ritt god kontroll på rittet, og hadde hele tiden ryttere i teten.

- Det var tungt hele tiden. Uno-X satt hele tiden fremme og kjørte, sier Solhaug Hansen om profflaget kjøring underveis i rittet.

På rittets siste runde i den cirka 2 mil lange løypen, sendte Uno-X Idar Andersen fra Melhus i brudd. Andersen fikk raskt opparbeidet seg en luke til hovedfeltet, og hadde på det meste litt over 20 sekunds luke ned til rytterne bak.

I det rytterne snudde og satte kursen retning arenaen på Skogn barne- og ungdomsskole, ble Andersen hentet inn av hovedfeltet på ti ryttere.

På oppløpet var Rasmus Tiller fra Uno-X sterkest av samtlige, og ble norgesmester foran Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen.

- Hadde ingenting å stille opp med, var helt tomt, sier Solhaug Hansen, om hvordan han opplevde spurten som sikret han en 9.plass.

Klubbkamerat: - Det er rått!

I målområdet kom raskt klubbkameratene fra Stjørdals-Blink til Solhaug Hansen, og gratulerte deres 1.års senior.

- Det er rått, rett og slett. Som 1. års senior å bli topp 10 er en stor prestasjon, sier klubbkompis Vegard Løvdal om Solhaug Hansens prestasjon.

Løvdal sier de på forhånd hadde som mål å klare topp 10 på fellesstarten for U23 forrige søndag, noe Solhaug Hansen også da sørget for.

- Vi hadde nok ikke håpet på topp 10 på senior kanskje, men vertfall på U23. Når vi får det til på begge, så er det helt suverent, sier en imponert klubbkamerat.

Ser frem mot Tour te Fjells

Flerdagersrittet Tour te Fjells blir neste større ritt for landets beste syklister, og er en del av norgescupen. Flerdagersrittet arrangeres 6-10. juli i området ved Valdres, og består av fire ritt hvor ordet motbakke betegner samtlige.

- Blir artig å dra til Tour te Fjells, som egentlig er hovedmålet mitt denne sesongen. Det kan bli bra der, sier Solhaug Hansen.