I lengre tid har faren til brødrene Tomas, Petter og Even, John Northug, ryddet i det som er av kriker og kroker i huset i Framverran. I helgen er det mulig å kjøpe klar som de tre brødrene har fått/kjøpt gjennom sine karrierer.

- Det er rydding etter 2/3 skikarrierer. Alle tre brødrene har drevet med ski og det har lagret seg opp store mengder med skiklær. Dette har vi nå funnet ut at vi skal legge ut for salg, som da kan være en utmerket mulighet for de som nå er aktiv til å få seg billige klær.

Mye nytt

Det sa John Northug til Nea Radio, når vi sendte direkte fra Framverran i fredagens Frønsj-sending. På gården har han ryddet det bort det som kan ryddes bort, og nå er det klart for salg.

- Det er alt fra superundertøy til vanlige treningsklær, dunjakker og bagger. Fant samtidig et helt nytt par fotballsko.

Salget vil finne sted hjemme på gården i Framverran, i garasjen i Markhusvegen 85. John forteller at de fredag vil være åpen fra 13-16 og søndag fra 13-15.

LES OGSÅ:Northug har åpnet restaurant og hotell

Foto: Henrik Einangshaug

- Kommer antagelig etterpå til å legge opp slik at folk kan gå inn å ordne selv i garasjen, forteller John videre.

Selv om de tre brødrene har slitt ut utallige treningsklær, sekker m.m., er det mye de ikke har brukt, eller som knapt er brukt. Det er dette som nå skal selges.

- Har funnet en del klær hvor merkelappen fortsatt er på. Vi har prøvd å sortere etter beste evne. Det vi selger er nytt eller pent brukt, mens resten har vi sortert ut og brent, så det er stort sett bra kvalitet i det vi selger, sier John mens han ser utover mot Beistadfjorden.

John forteller at inntektene fra salget vil gå til yngstesønn Even. De to eldre brødrene har valgt å donere sitt utstyr, slik at yngstesønn har tryggere rammer i sin vei mot verdenstoppen. Selv er Even for øyeblikket bortreist.

- Han er på et høydeopphold i Pyreneene i Frankrike. Snakker med han daglig, og han synes treningen går godt. Han er glad for at brødrene har donert treningsutstyret som skal selges, sier John, som nå håper mange tar turen til Framverran i helga.

Hør intervjuet med John Northug i lydfilen under. Programleder i studio er Jørgen Bakken.

Foto: Henrik Einangshaug