Det populære musikkteateret Elden, skrevet av Arnfinn Strømmevold og Bertil Reithaug, trenger din hjelp.

- Jeg og Monika (Goodwine journ.anm) hadde en opptelling her, og fant da ut at vi mangler 100 frivillige her, og det er jo litt krise, sier daglig leder i Elden, Siri B. Gellein. Nylig sendt Elden ut en pressemelding, i håp om å nå enda flere frivillige, noe som har gitt resultat.

- Nå mangler vi bare 50, forteller Gellein.

- Vi er ganske fornøyde, men fortsatt trenger vi folk, spesielt i salg, legger produksjonsleder Monika Goodwine til.

LES OGSÅ:Trønderen Espen opplever pokerdrømmen

Opplæring blir gitt

Som Goodwine nevner, er det spesielt til salg Elden mangler frivillige. Forestillingen har to lavvoer hvor det er mulig å kjøpe mat og drikke før og under forestillingen, og det er spesielt her det trengs frivillige.

Elden driver samtidig en egen restaurant, Restaurant SLAGG. Her vil det blir servert en fireretters meny, hvor man får oppleve aktører og historier fra musikkteateret underveis i måltidet, samt smake på de råvarene Røros har å by på. Gellein forteller at restauranten også trenger folk.

- Kult hvis du har servert før, hvis ikke får du opplæring, sier Gellein.

Årets Bergkompani under ledelse av Mentzonius, spilt av Dag Harald Bakken. Bildet er fra fjorårets forestilling. Foto: Anita Sivertsgård

LES OGSÅ:Fra ku til frisbeegolf: - Jeg er da en litt barnslig kar også

Cheez Doodles og Netflix.

Gellein tror årsaken til at det har tatt tid å få inn frivillige, er at de lokale har vært lite sene til å bestemme seg. Den daglige lederen av Elden var en periode litt nervøs, men forteller at hun ikke lengre ikke er det.

Samtidig er Gellein tydelig på at vi nå trenger å tenke litt tilbake.

- Vi må minne litt på hvordan det var. Nå har vi ligget i sofaen i to år med Cheez Doodles og Netflix, sier Gellein, før hun fortsetter:

- Vi må minnes på hva vi gjorde før pandemien, nemlig at vi var med på dugnad, da tok vi en vakt eller tre.

Og for de som tror det trengs en lang og innholdsrik CV, utdanning fra salg eller mye kunnskap om Elden, er det feil. Gellein trenger kun at folk går inn på deres nettside for å melde seg, samt litt til.

- Et godt blidt ansikt, et lite smil og servicemenneske, da er du mennesket vi er på jakt etter, slår hun fast.

Trykk her for å melde deg som frivillig.

Hør hele intervjuet med Monika Goodwine og Siri Gellein i lydfilen under. Programleder Jørgen Bakken i studio.