- Jeg gleder meg veldig. Det blir spennede og ikke minst motiverende. Gleder meg til å jobbe med et bredt og solid støtteapparat som skal være med å bistå her. Det blir artig å komme i et kruttsterkt team.

Det sier kvinnelandslagets nyeste tilskudd på trenersiden, Stig Rune Kveen, som onsdag var gjest i Nea Radios ettermiddagssending.

Kveen vil sammen med Sjur Ole Svarstad utgjøre langrennsjentenes trenerduo. De to tar over treneransvaret etter forrige duo, Ole Morten Iversen og Ola Vigen Hattestad, som begge ga seg etter forrige sesong.

Bortsett fra et opphold i sesongene 2015/2016 og 2016/2017 som fulltids trener for Petter Northug jr., har Kveen siden 2012 vært trener ved skigymnaset i Meråker. Kveen reiser allerede neste uke med landsalget til samling på Sognefjellet, og setter stor pris på at skolen lar han få denne muligheten.

- Nå blir det all in med landslaget. I første omgang skal jeg ha permisjon fra skolen. Veldig takknemlig for at skolen lar meg få ta denne sjansen.

Fokus på langsiktighet

Tidligere i år kunngjorde Therese Johaug at hun legger opp. Landslaget mistet med det en av sine mestvinnende utøvere gjennom tidene på kvinnesiden. Senere ble det klart at heller ikke Ingvild Flugstad Østberg ble å se på sesongens landslag, etter at hun har slitt i flere sesonger.

- Har etablerte utøvere på laget, en tidligere olympisk mester på laget og vi har Heidi Weng som har holdt på lenge. En fin blanding av rutinerte og unge sultne utøvere, så det tror jeg kan bli veldig spennende, sier Kveen.

Kveen mener det samtidig blir viktig å tenke langsiktig, og da spesielt frem mot det som skal skje i 2025.

- Jeg er vant med at det går opp og ned i toppidrett, så det får vi ta når det kommer. Vi må tenke langsiktig. Vi får et VM i Trondheim om tre år, og samtidig som det er et mesterskap allerede til vinteren (Ski-VM i Planica journ.anm).

Kveen har som kjent vært trener for medaljegrossisten fra Mosvik, Petter Northug jr., som ikke har mindre enn 13 VM-gull å vise til. Kveen sier det er mye han kan ta med fra tiden med Petter inn i jobben som landslagstrener.

- Mye man kan ta med fra Petter, som har skrinet fullt av mesterskapsgull. Ikke minst offensiviteten og dedikasjonen rundt det å være tilstede på hver treningsøkt. Det er mange faktorer som jeg kommer til å ta med videre i arbeidet.

Kveen gjestet som nevnt onsdagens ettermiddagssending. I lydfilen under kan du høre hele intervjuet med den nyansatte landslagstreneren.