- Jeg er både ydmyk og beæret over muligheten til å være med og utvikle de norske langrennsjentene på elitenivå frem mot et VM på trøndersk jord.

Det sier trønder og tidligere trener for Petter Northug jr., Stig Rune Kveen, som har fått jobben som trener for Kvinner Elite, skriver Skiforbundet i en pressemelding onsdag.

Kveen kommer opprinnelig fra Melbu i Vesterålen, men har siden 1996 bodd i Meråker. I 2008 la han selv opp som langrennsløper. Bortsett fra et opphold i sesongene 2015/2016 og 2016/2017, har Kveen vært trener ved skigymnaset i Meråker siden 2012. Kveen hadde i de to sesongene permisjon fra jobben, og var fulltids trener for Petter Northug jr.

Skiforbundet skriver i pressemeldingen at Kveen i første omgang har signert for to år, og starter i jobben allerede neste uke, når langrennsjentene samles på Sognefjellet for samling.

Jeg kjenner Sjur Ole fra tiden med Petter Northug, da Svarstad hadde den rollen jeg skal inn i nå, og opplever han som en positiv, inkluderende og dyktig person med god energi. Selv om vi er «like unge», tror jeg vi som trenerteam vil utfylle hverandre med vår «komplementære kompetanse» som vi kaller det i Trøndelag, sier Kveen i pressemeldingen.

Langrennssjef Espen Bjervig er godt fornøyd med de to nyansatte trenerne, og har stor tro på de to de nå har ansatt.

- I tillegg er det gledelig at så mange, kompetente og positivt engasjerte trenere har vært interessert i jobbene vi har lyst ut. Det er vi takknemlige for, og tar med oss mange, gode relasjoner videre i utviklingen av norsk langrenn, sier Bjervig avslutningsvis i pressemeldingen.