Sarpsborg 08 dunket inn tre mål allerede i førsteomgangen mot Rosenborg hjemme på Lerkendal søndag kveld.

– Må være tålmodig

Det ble med disse tre målene for resten av kampen, og stillingen endte 3 - 0 i Svein Maalens første kamp som trener for RBK. Og både treneren og laget ble buet ut av Kjernen til pause.

– Vi hadde jo håpet at det skulle løsne for Rosenborg, men det gjorde det jo virkelig ikke, sier Frode B. Strømsvik, som har jobbet tett med Maalen siden ungdomsårene og som selv har vært fotballtrener på toppnivå i Trondheim.

– Det vil nok ta noen uker før laget ser ut slik som Svein Maalen ønsker at det skal se ut, sier Strømsvik som oppfordrer til tålmodighet.

RBK var tilbake til 4–3–3-formasjon, og mange hadde håpet et trenerbytte var det laget trengte og at de nå ville vise nye takter og at den dårlige tapsstatestikken ville snu.

– Denne kursendringa i Rosenborg handler om noe større, men det kan godt være det finnes spillere på laget som ikke passer i et 4–3–3-spill og som kanskje ikke er gode nok.

– Det er mange ting som må på plass. De produserte en del målsjanser, men i går sleit de med å treffe havet fra en oljeplattform, ifølge Strømsvik.

Hør hele intervjuet med Frode B. Strømsvik her: