Fredag ble det kjent at RBK-trener Kjetil Rekdal får sparken. På en pressekonferanse fredag ettermiddag ble det kjent at trenerutvikler i Rosenborgs akademi, Svein Maalen, tar over.

– Vi skal angripe det her med vår måte å tenke på. Det er noen forventninger rundt om fra omgivelsene og klubben, som jeg tror passer inn med hvordan vi tenker fotball, sier Maalen på pressekonferansen fredag ettermiddag.

Les hele saken i NRK Trøndelag: Ny RBK-trener varsler store endringer

Et nytt Rosenborg

Maalen har tidligere ledet Ranheim med stor suksess. I 2018 ble han kåret til årets trener i Eliteserien.

Han får med seg Trond Henriksen som assistentrener.

Maalen varsler at han vil forme et nytt Rosenborg under sin ledelse.

– Vil det bli store endringer?

– Gjett! Ja, min mening er nok at det vil være en bra endring. Rosenborg er en av de mest identitetssterke klubbene i norsk fotball. Knytta til uttrykk, hvordan vi er utad og ikke minst hvordan det spilles fotball her. Og det kan jeg veldig godt, så jeg vet akkurat hvordan vi skal angripe dette og prøve å spille fotball. Det er selvsagt basert på trøndersk fotballkultur og idrettsidentitet, lover Maalen.

Endrer på mye

Maalen bekrefter at han vil legge om til 4-3-3.

– Samtidig har jeg veldig respekt for at det ikke bare er å gjøre det, og så løser alt seg. Dette er en jobb vi er nødt til å gjøre sammen over tid, forklarer han.

Han vil med andre ord endre mye på det Rekdal har bygget de siste årene.

– Det er en del endringer. Det blir en formasjonsendring, og det blir en kursendring. Det har vært bestillingen, også. Det har jeg vært tydelig på, også. Hvis jeg skal gjøre det, blir det en kursendring – ferdig med det. Så får vi ta konsekvensen av det, og jeg tror konsekvensen er positiv.

– Den kursendringen vi gjør nå, må vi få til så fort som mulig, fortsetter han.

– Hvor fort kan et lag tilpasse seg en helt ny måte å spille fotball på, og en helt ny formasjon?

– Erfaringsmessig så kan det gå ganske fort, og det kan ta litt lengre tid. Det kommer an på. Det kommer først og fremst an på hvor god jobb vi gjør med spillerne, sier Maalen som får med seg Trond Henriksen som assistenttrener.

En trener som Eggen

Kommentator i Adresseavisen, Birger Løfaldli, skriver at han mener dette viser nøyaktig hva som er problemet i Rosenborg.

– Nok en gang skal Rosenborg snu opp ned på det klubben har jobbet med over tid, skriver Løfaldli.

Løfaldli tror Maalen vil ta Rosenborg til bake til røttene, og lede på en mer Eggen-aktig stil.

Maalen og Henriksen vil lede klubben ut sesongen før Rosenborg vil lande en permanent løsning.