Torsdag kl 10.00 går startskuddet for årets Femundløp. Forbredelsene til årets utgave har vært preget av koronapademien og starten er for aller første gang trukket ut av Røros sentrum.

Tirsdagens lettelser rundt pandemihåndteringen endrer ikke på det, sier daglig leder for Femundløpet, Jon Anders Kokkvoll.

Han håper likevel at det nå blir muligheter for å la flere publikummere få med seg start og målgang.

– Når det kommer til publikum så vil vi komme tilbake til det etter at vi har hatt et møte med kommuneoverlegen i ettermiddag, sier Kokkvoll.

Villmarksløp

Starten for årets Femundløp går ved Moan Gård i Dahlsveien klokken 10.00 torsdag formiddag. Da er det F450 som legger av sted.

Samme dag klokken 16.00 er det langdistansen, F650 som starter.

F200 og juniorene starter fredag.

Årets utgave blir et «villmarksløp» der deltaker må klare seg selv sammen med hundene under hele løpet.

Deltakerne kan ikke forlate oppstallingsområdet på sjekkpunktene, men må oppholde seg der sammen med hundene.

Da det ikke vil være mulig for deltakerne å forlate oppstallingsområdet må telt, jervenduk eller tilsvarende for utendørs overnatting medbringes derfor i sleden fra start.

Mange kjente ansikter

Det nye opplegget ser ikke ut til å ha skremt deltagerne, og påmeldingslista er fylt opp av kjente og kjære navn fra sledehundsporten.

Kokkvoll vil ikke utnevne noen forhåndsfavoritt, men han mener årets utgave kan by på overraskelser.

– Det blir et helt annet løp. Jeg tror det er veldig vanskelig å peke ut favoritter, men det er klart at de som har ligget i toppen de siste årene også vil konkurrere godt under årets Femundløp, sier han.

Hør intervju med daglig leder i Femundløpet, Jon Anders Kokkvoll, her: