Pandemien har også denne vinteren ført til hodebry for de som skal arrangere hundeløp. Nylig ble det kjent at årets Finnmarksløp blir arrangert i mars, om enn med noen koronatilpasninger.

Nå er det klart at også Femundløpet vil bli arrangert 3. - 7. februar.

Også her vil det bli en del endringer for å ikke komme i konflikt med restriksjonene i forbindelse med pandemien.

Daglig leder Ole Anders Kokkvoll sier likevel at han er glad for at man nå kan gå ut å si at - Ja, det blir hundeløp!

– Vi har fått samme beskjeden (som Finnmarksløpet Red. Anm) fra Norges Hundekjørerforbund som har jobbet opp mot departementet og som har godkjent hundesport, sier han og legger til at så langt viser påmeldingslista rekordmange 170 ekvipasjer.

Smittevernprotokollen som er utarbeidet av Norges Hundekjørerforbund (NHF) og Femundløpets arrangementsplan er begge godkjent av kriseledelsen i Røros kommune og kommunelegene i regionen.

Har sett på mange muligheter

-På grunn av den pågående koronapandemien har vi vært nødt til å gå over til plan B for gjennomføring av arrangementet. Hver sten er snudd for å legge de aller beste planer for godt smittevern før og under løpet. Vi har ikke noe ønske å legge stein til byrden med smitteutbrudd i løpskommunene og ivareta alle våre frivillige vi har løpet, sier Kokkvoll.

Dessverre betyr dette få publikumsarrangementer, men gleden er at det faktisk blir mulig å gjennomføre løpet.

ARKIVFOTO: Det blir ingen slike bilder i år heller. Dette er fra starten i Kjerkgata i 2018. Foto: Per Magne Moan

– Det blir et «villmarksløp» der deltaker må klare seg selv sammen med hundene under hele løpet, sier Kokkvoll.

Deltakerne kan ikke forlate oppstallingsområdet på sjekkpunktene, men må oppholde seg der sammen med hundene.

Telt og evt primus må medbringes fra start

Da det ikke vil være mulig for deltakerne å forlate oppstallingsområdet må telt, jervenduk eller tilsvarende for utendørs overnatting medbringes derfor i sleden fra start.

Primus kan være kjekt å ha for oppvarming av vann og egen mat. Mat kan også bringes til oppstallingsområdet av handler.

Løypa er lang og gir publikum mange muligheter for å se kjørerne. Publikums oppgave blir rett og slett å lage liv langs sporet, i små sine små kohorter.

Femundløpet har utarbeidet detaljerte smittevernregler og rutiner for deltakere, handler og funksjonærer, samt for de ulike delene av løpet slik som start, sjekkpunkter og målgang.

Starten er også flyttet fra Røros sentrum og til Moan Gård i Dalsveien utenfor sentrum. Målgang vil skje på Malmplassen.

Hør intervju med Jon Anders Kokkvoll her: