På spørsmål fra Nea Radio om han stiller på startstreken i Kjerkgata på Røros 7. februar, så svarer daglig leder for Femundløpet, Jon Anders Kokkvoll raskt «Ja», etterfulgt av latter.

Han er ikke blant deltagerne, men som vanlig står han på startstreken og vinker i gang alle de som skal kjøre hundeløpet.

Før helga ble det kjent at Innlandet Fylkeskommune støtter Femundøpet med 600.000 kroner. Dette er 200.000 kroner mer enn innstilt, noe som gleder Kokkvoll.

– Støtten fra Innlandet Fylkeskommune er ikke bare av stor betydning for Femundløpets økonomi, men er også en viktig anerkjennelse av den jobben som gjennom løpet gjøres for å sette Innlandet på kartet og skape liv og røre rundt om i alle løpets vertskommuner noen intense dager i februar hvert år, sier han.

Arkivbilde fra starten i Kjerkgata Foto: Berit Kleven

I mai ble det kjent at arrangementet også får 1 million kroner over revidert statsbudsjett.

Dette skjedde midt i prosessen der arrangøren var i tenkeboksen for å avgjøre om det skulle arrangeres Femundløp i 2024 eller ikke, og var selvsagt en av de tungtveiende faktorene som gjorde at det blir arrangement også denne vinteren.

Hør intervju med daglig leder Jon Anders Kokkvoll her: