– Vi er veldig glade for å få slippe denne nyheten» sier Heidi Greni, Guri Heggem og Kristoffer Tamnes fra Senterpartiet.  Femundløpet har gjennom mange år bygd en sterk merkevare som betyr mye for mange men som mange andre større arrangementer har de fått merke økt inflasjon, renteøkning og økte materialkostnader.

Femundløpet er et av verdens lengste hundeløp og har både start og målgang midt i verdensarven Røros. Løpet går av stabelen i starten av februar og svært mye av innsatsen som legges ned i arrangementet utføres av frivillige, både lag/organisasjoner og ildsjeler som ser verdien av å gjøre noe sammen med andre for å skape gode opplevelser.

I 2023 deltok ca 160 hundekjørere fra 14 forskjellige nasjoner. Samtidig har arrangøren knyttet til seg opp mot 700 frivillige som hver for seg og ikke minst sammen er viktige bidragsytere for å få gjennomført et arrangement i denne størrelsen.

– Med dette håper vi at Femundløpet klarer å styrke arbeidet med å videreutvikle hundeløpet» sier Guri Heggem, fylkestingsrepresentant for Trøndelag Senterparti

Daglig leder i Femundløpet, Jon Anders Kokkvoll var ikke klar over vedtaket da Nea Radio ringte ham mandag formiddag.

Han sier at det ennå ikke er tatt stilling til om det i det hele tatt blir Femundløp neste vinter, men at disse pengene kan være en avgjørende faktor for at hundeløpet også blir arrangert i 2024.

Hør intervju med Kokkvoll her: