IL Sverre arrangerte i helgen den nest siste Norgescuphelgen i landeveissykling denne sesongen. Selv om flere ryttere hadde reist på sykkelritt i Danmark, tok allikevel en rekke av landets beste syklister turen til Skogn. Ritthelgen startet på best tenkelig måte for Stjørdals-Blink, med Camilla Rånes Byes overlegne seier i kvinner junior med over et minutt til 2. plass.

- Jeg hadde jo mål om seier da, men jeg så for meg at det skulle bli mye jevnere og stå om sekunder. Litt sjokkert over at jeg klarte å ta de med så mye, men veldig artig da, sa Rånes Bye til Nea Radio etter lørdagens tempo.

Pallen fellesstart: F.v. Karsten Larsen Feldmann, Kalle Petter Brodahl Kvam og Vetle Slemdahl. Foto: Henrik Einangshaug

- Det finnes flere topper foran oss

Blinks juniorherrer fortsatte den gode helgen allerede noen timer senere. Blinks Adrian Kvernbråten tok tidlig del i bruddet som etablerte seg på runde to av fem på lørdagens fellesstart. Ut på sisterunden fikk bruddet besøk av en annen Blink-rytter, nemlig Kalle Petter Brodahl Kvam, som hadde med seg regjerende Norgesmester i tempo, Trym B. W. Holter og kjøresterke Morthen W. Baksaas.

Utover i rittet tok hovedfeltet innpå bruddet, og Brodahl Kvam satte inn nok et støt i et siste forsøk på å gå solo inn til mål. Stjørdalingen fikk de nødvendige meterne han trengte, og kunne krysse målstreken på Skogn i ensom majestet, og inn til karrierens første Norgescupseier.

- Det var en drøm å endelig vinne et sykkelritt på Norgescupnivå, sa Brodahl Kvam etter rittet.

En som jublet minst like sterkt som seiersherren, var klubbkompis Sondre Aarsbog Weiseth, som brydde seg lite om at han tapte plasseringer på feiringen.

- Ja, jeg gjorde det, men det brydde jeg meg fint lite om når jeg så at Kalle Petter kom alene over målstreken. Det var da det eneste jeg brydde meg om, og da syntes jeg det var fint å bruke min målgang på å hedre min lagkompis.

På søndagens temporitt leverte både Kalle Petter og Sondre hvert sitt meget sterke resultat, med henholdsvis en 5. og 7. plass. Kalle Petter innrømmer at beina var litt tunge etter dagen i går.

Kalle Petter Brodahl Kvam syklet søndag inn til 5. plass på temporittet. Foto: Henrik Einangshaug

Selv om det Stjørdals-Blinks ryttere leverte denne helgen var meget sterkt, lover Blink-rytter Even Lystad Dybwad at de ikke har nådd toppen enda.

- Nei, jeg tror det finnes flere topper foran oss.

Hør hele intervjuet med juniorgutta i lydfilen under.

Reiser til Nederland med landslaget

I helgens to ritt ble det fullklaff for skatvalsjenta Camilla Rånes Bye, som syklet solo inn til mål på søndagens fellesstart. Gjennom sesongen har juniorene syklet mye sammen med seniorene i Norgescup.

Camilla Rånes Bye jubler over helgens andre seier. Foto: Henrik Einangshaug

Tidligere i uken ble det kjent at Rånes Bye er en av de uttatte rytterne til Watersley Ladies Challenge. Camilla ser frem til å sykle i landslagsdrakten i Nederland.

- Det blir veldig spennende, veldig artig og veldig lærerikt, så tror det blir veldig god trening.

Førsteårs junioren ser ikke bort fra at hun kan være med å kjempe om topplassering i Nederland.

Watersley Ladies Challenge arrangeres 3-5. September. Foruten Camilla, er Amalie Christensen (Lillehammer CK), Oda Laforce (IF Frøy), Victoria Fløysvik (Sandnes SK), Emma Risnes (CK Elverum) og Eline Skjevdal (Follo SK) uttatt.

Hør hele intervjuet med Camilla i lydfilen under.