IL Sverre sykkel arrangerer denne helgen Norgescup i landeveissykling på Skogn. Selv om noen av de lokale rytterne i Stjørdals-Blink har dratt til Danmark denne helgen for å sykle ritt, valgte flere å ta turen til Skogn. Camilla Rånes Bye var Blinks første rytter i aksjon, i ei løype hun hadde en følelse på at passet henne godt.

- Følte den egentlig passet meg veldig bra, og jeg klarer å tråkke watt skikkelig til over kulene, og jobbe med fart. Det følte jeg at jeg klarte i dag, sier Rånes Bye.

Smadret konkurrentene

Camilla var et av de siste rytterne ut fra start på lørdagens tempo, og hadde et av de antatt sterkeste rytterne, Celine Madeleine Braaten fra SK Rye, startende minuttet foran seg. Minuttet bak Camilla startet en av de andre antatt sterkeste konkurrentene, Line Kristiansen fra Ringerike SK.

Den første kilometeren av tempoen gikk i ganske lett terreng, før rytterne skulle klatre opp mot Movatnet og måling cirka halvveis (10,7 km). Allerede ved målingen ved Movatnet utpeket de tre rytterne seg, og sterkest av de alle var Camilla. Skatvalsjenta hadde allerede litt over halvminuttet ned til Braaten og Kristiansen på 2. og 3. plass. Camilla sier løypens avslutning gjorde det taktisk å bruke mer krefter tidlig i rittet.

- Det er et veldig lett parti sist del, så trenger ikke å spare så mye krefter til den siste delen, så kan heller bruke de opp litt mer tidligere.

Rånes Bye økte ytterliggere sin ledelse siste del av rittet, og smadret konkurrentene med tiden 35:56 min, 1:01 min raskere enn Braaten på 2. plass. Kristiansen fulgte på 3. plass, 1:07 bak Rånes Bye.

- Jeg er veldig fornøyd, følte jeg klarte å kjøre det jeg skulle, følge planen, kjøre watten jeg skulle. Så klarte jeg å få tak i de foran og, så jeg klarte å få jobbet litt med motivasjonen der og.

Du vinner med god margin, hadde du sett for deg det i forkant?

- Jeg hadde jo mål om seier da, men jeg så for meg at det skulle bli mye jevnere og stå om sekunder. Litt sjokkert over at jeg klarte å ta de med så mye, men veldig artig da.

Ser frem til morgendagen

Norgescuphelgen fortsetter søndag med fellesstart for kvinner junior og senior, samt menn senior. Skatvalsjenta har gjentatte ganger denne sesongen vist seg frem som en meget sterk syklist på fellesstart. Under Norgescupen på hjemmebane på Skatval, syklet Camilla inn til 2. plass, før hun uken etter vant fellesstarten under NM i Kristiansand. Camilla ser frem mot morgendagens ritt.

Morgendagens fellesstart går i de samme løypene som lørdagens temporitt. Kvinner junior og senior starter sammen, og skal sykle henholdsvis 3 og 5 runder søndag. Camilla har syklet med seniorene tidligere denne sesongen, og ser frem mot å gjøre det igjen søndag.

- Det blir veldig spennende, men det blir også hardt. Men jeg tror det vil bli veldig bra trening da. Det blir å bare bite seg på, og for min del sitte med over bakkene så har jeg en god sjanse.

Camilla har syklet med seniorene tidligere denne sesongen, og ser frem mot å gjøre det igjen søndag. Samtidig ser hun ikke bort fra at hun vil forsøke å henge seg på seniorene.

- Jeg vil prøve å henge med seniorene så godt jeg klarer. Jeg tror jeg klarer det hvis jeg har en god dag og kjenner meg sterk.

Maren Skreen Vognild fra Oppdal og Lillehammer CK syklet inn til 7. plass i kvinner junior, 3:24 bak Rånes Bye.

Hør hele intervjuet med Camilla i lydfilen under.