Norges Skiforbund sendte tirsdag ettermiddag inn en anke til en appelkommisjon i FIS (Det internasjonale skiforbundet), etter at VM-juryen valgte å frata Johannes Høsflot Klæbo gullet på søndagens femmil. VM-juryens avgjørelse medførte at Emil Iversen tok gullet, russiske Aleksandr Bolsjunov sølvet, mens Simen Hegstad Krüger tok bronsen. Appelkommisjonen hadde 72 timer på seg til å komme med sin beslutning.

– Vi er grunnleggende uenig i diskvalifiseringen, fordi vi ser ikke at han gjør noe klanderverdig. Det er to utøvere som går parallelt på oppløpet, og det er noe som kan skje i en fellesstart. Vi ser ikke noe klanderverdig som har blitt gjort, men vi ser en ulykke, sa landslagssjef Espen Bjervig til NRK tirsdag etter at anken var blitt kjent.

Trekker anken

Onsdag ettermiddag melder Norges Skiforbund om at anken trekkes, dette etter oppfordring fra Klæbo selv.

– Det er godt mulig at jeg burde ha sett dette før jeg lot Skiforbundet gjøre alt arbeidet med å sende klagen, men jeg har mentalt ikke hatt overskudd før i dag, sier Johannes Høsflot Klæbo i pressemeldingen.

På sin Facebook-side skriver skistjernen at han har at noen vanskelige dager, og nå må komme seg opp igjen. Videre at han ønsker å ha fokus på skirenn, ikke jurymøter og advokatarbeid. Selv om anken er trukket tilbake, mener Klæbo at han ikke gjorde noe galt.

Skistjernen gratulerer avslutningsvis Emil Iversen med gullet, og Bolsjunov med sølvet.

Til helgen arrangeres verdenscupavslutningen i sveitsiske Engadin, hvor Klæbo og Bolsjunov igjen kan møtes på oppløpet i en femmil. Lørdag er det 10/15 km fellesstart klassisk, og søndag avsluttes verdenscupen med 30/50 km jaktstart fristil. Emil Iversen stiller ikke til start i Engadin.