Tirsdag ettermiddag bekrefter Norges Skiforbund at de har anket avgjørelsen til VM-juryen om å diskvalifisere Johannes Høsflot Klæbo fra femmilsseieren i Oberstdorf.

Iversen kan miste gullet

Bakgrunnen for tirsdagens anke kommer etter dramatikken som fant sted mot slutten og i etterkant av søndagens femmil i Obertstdorf. Russerne la derimot inn en protest på hendelsen i inngangen til oppløpet, noe som førte til at juryen valgte å diskvalifisere Klæbo, og Iversen tok gullet, mens Simen Hegstad Krüger rykket opp til bronse. Norge protesterte på avgjørelsen, men fikk ikke medhold.

Tirsdagens anke sendes nå til appellkommisjon oppnevnt av FIS. Kommisjonen vil vurdere saken, og må komme med sin beslutning innen 72 timer etter at den norske anken er mottatt, såfremt partene ikke er enig om noe annet. Kommisjonen består av lederen av regelkomiteen for langrenn i FIS, tyske Karl-Heinz Lickert, og to andre upartiske medlemmer.

Saken kan derfor ende med at de tre på pallen rykker et hakk ned på resultatlisten, og Iversen med det mister karrierens første individuelle mesterskapsgull internasjonalt.

Dersom appellkommisjonen ikke godkjenner anken, kan Norges Skiforbund sende saken videre til FIS-domstolen.