30-åringen, som kjørte opp på et gangfelt og inn i en folkemengde og drepte en person i Steinkjer natt til første påskedag, er nå sikta for forsettelig drap. Det skriver politiet i en pressemelding torsdag formiddag.

Kan bli ytterligere skjerpet

Personen ble opprinnelig siktet for uaktsomt drap. Siktelsen er nå endret til forsettlig drap og to drapsforsøk. Den ene personen politiet mener ble utsatt for drapsforsøk fikk lettere skader, den andre personen kom fysisk uskadd fra hendelsen.

Mannen er også siktet for å kjøre bil i beruset tilstand og for å kjøre uten gyldig førerkort.

– Etterforskningen de siste dagene gjør at vi nå mener å ha et mer presist bilde av hendelsesforløpet. Vitneforklaringer og videoovervåkning har styrket mistanken om at det er snakk om en villet handling. På bakgrunn av dette har vi skjerpet siktelsen til å gjelde forsettlig drap, og drapsforsøk på to fornærmede, sier politiadvokat Line Dreier Ramberg i Trøndelag politidistrikt.

Politiet utelukker ikke at siktelsen kan bli ytterligere endret etter hvert som etterforskningen fører til ny informasjon. Det jobbes særlig med å kartlegge om det er flere fornærmede i saken.

Fortsetter avhør

Det gjenstår også flere vitneavhør, i tillegg til at politiet fortsetter gjennomgang av videobeslag og digitale spor.

Politiet ønsker fortsatt at personer som har videoopptak fra Steinkjer sentrum fra kl. 00:30 til 02:30 natt til 9. april, tar kontakt. Dette gjelder selv om opptaket ikke viser åstedet eller hendelsen.

Den siktede personen ble varetektsfengslet i 2 uker mandag denne uka, på grunn av bevisforspillelsesfare. Politiet vil vurdere å begjære videre varetektsfengsling.