30-åringen, som drepte 21 år gamle Sigve Bremset da han kjørte opp på et fortau natt til første påskedag, anker ikke beslutningen om to uker varetekt.

Det forteller forsvareren hans, Anne Marstrander-Berg.

Drakk ei flaske vodka

Hun sier at de fortsatt er uenig i varetektsfengsling er nødvendig og at de ikke mener det er noen fare for bevisforspillelse. Men hun sier mannen ønsker fred og ro og syns det er greit at politiet får tiden de trenger til å etterforske.

– Han er veldig lei seg og har gitt uttrykk for at han har vondt av avdøde og avdødes pårørende, venner og familie, sier Marstrander-Berg.

Mannen er tidligere fradømt retten til å ha førerkort på livstid, men han eide likevel flere kjøretøy. Og det var sin egen bil han brukte da han kjørte ned til sentrum, da han skulle inn på utestedet Kings Corner i Kongens gate.

Mannen har forklart i avhør at han hadde drukket ei flaske vodka før han satte seg i bilen og kjørte ned til Steinkjer sentrum lørdag kveld. Han hadde på forhånd sendt ut en forespørsel til flere, og lurte på om noen kunne kjøre ham.

– Politiet skal etterforske om det er en villet handling eller om det var uaktsomt, og det at han hadde sendt ut en forespørsel om skyss tyder på at det ikke var en planlagt handling, mener forsvareren.

– Han sier han husker at han kjørte til sentrum, men husker lite fra da han dro fra Steinkjer, ifølge Marstrander-Berg.

Hør hele intervjuet med forsvarer Anne Marstrander-Berg: