Ny nestleder

Etter at SP nestleder Ola Borten Moe trakk seg på fredag så har kampen om nestledervervet i SP allerede startet, selv om en ny nestleder ikke velges før på landsmøtet våren 2025. Leder i Trøndelag SP, Ole Herman Sveian sier at det var viktig for ham å vise at det finnes flere kandidater til vervet enn Sandra Borch. Han sier til Nea Radio at han vil fremme forslag om at Bjørn Arild Gram innstilles som nestleder.

Hør intervju med Ole Herman Sveian nederst i saken

Ole Herman Sveian vil fremme forslag om at Bjørn Arild Gram innstilles som nestleder. Foto: Anne Gundersen

Bred erfaring

Bjørn Arild Gram var leder i Nord-Trøndelag Senterparti fra 2004 til 2007 og på nytt fra 2010 til 2012. Han var nestleder i kommunenes arbeidsgiver- og interesseorganisasjon KS fra 2012 til 2020 og styreleder fra 2020 til 2021. Han ble fritatt fra ordførervervet da han ble KS-leder. Den 14. oktober 2021 ble han utnevnt til kommunal- og distriktsminister i Jonas Gahr Støres regjering. Fra 12. april 2022 er han forsvarsminister i samme regjering. Ole Herman Sveian mener at Gram har den erfaringen og kompetansen som kreves for å være nestleder i partiet.

Påvirker ikke valget

Sveian tror ikke bråket rundt Ola Borten Moe vil påvirke valget i høst. -Det vil være for dumt om folk lar være å stemme på de lokale kandidatene, bare fordi at SP har en statsråd som har gått av.